La quota de material és de 88 euros de mitjana i es paga pràcticament a totes les escoles
La quota de material és de 88 euros de mitjana i es paga pràcticament a totes les escoles

La preinscripció escolar començarà el 23 de març, pendent de canvis en els criteris

Educació podrà decidir quantes places oferiran les escoles concertades

RedaccióActualitzat

Les famílies amb fills en edat escolar ja tenen data de preinscripció. La Generalitat ha fixat la setmana del 23 de març a l'1 d'abril del 2020 per inscriure's en el segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria.

El Departament d'Educació ha avançat també les dates de matrícula, en dos períodes:

- Fins a 1r d'ESO, la matrícula es podrà fer entre el 16 al 22 de juny del 2020

- A partir de 2n d'ESO, entre el 29 de juny i el 3 de juliol

L'avaluació extraordinària serà del 18 al 23 de juny.

Les dates aproximades de preinscripció per als ensenyaments postobligatoris de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà es faran saber durant la primera quinzena del mes de maig. Pel que fa als cicles de grau superior, serà la segona quinzena. Les dates es concretaran quan es faci pública la resolució que regula tot el procés al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

El Departament ha avanaçat aquestes dates perquè els centre educatius puguin preparar la preinscripció.

 

Canvis en els criteris d'assignació

Els últims cursos, les famílies han viscut la preinscripció pendents dels criteris d'assignació de places. Aquest any no serà diferent. La Generalitat està preparant un nou decret --que té gairebé enllestit-- que podria implicar nous canvis.

El 2019, el Departament d'Educació va establir uns nous criteris. Entre d'altres, va eliminar les puntuacions per celiaquia i per familiars exalumnes al centre escollit. El 2016 ja va desaparèixer la possibilitat de sumar 40 punts pels germans d'alumnes que estiguessin estudiant en escoles adscrites a l'institut on es volgués entrar.

 

Aquest 2020 es mantenen aquests criteris, però el nou decret vol introduir nous canvis. No fan referència a la puntuació, però sí que es vol aconseguir una distribució més equitativa dels alumnes que tenen necessitats educatives especials entre els centres d'una mateixa zona. Entre les novetats, que no s'acceptarà que cap escola concertada segregui per sexe.

De fet, el nou decret incideix especialment en l'escola concertada. El Departament passarà a programar tota l'oferta de places no només de les escoles públiques, sinó també de les concertades. És a dir, que també decidirà quins grups de la concertada s'obren o es tanquen i no anirà en funció de la demanda.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut