Ajornada la selectivitat a causa del coronavirus (ACN/Elisenda Rosanas)
La selectivitat de l'any passat en una aula de Física i Química de la UB (ACN/Elisenda Rosanas)
Madrid

Ajornada un mes la selectivitat a causa del coronavirus

Ministeri i autonomies acorden posposar els exàmens tenint en compte la suspensió de les classes per la Covid-19

Irene Vaqué ReigActualitzat

Les proves de la selectivitat queden ajornades un mes pel coronavirus. Les proves d'accés a la universitat, que estaven previstes pel juny, seran al juliol, com a màxim el dia 10.

El Ministeri d'Educació, el d'Universitats, representants de les comunitats i dels rectors han fet diverses reunions virtuals al llarg del dia, en què han acordat no suspendre les proves, tot i que algun sindicat d'estudiants ho havia demanat.

L'ajornament s'ha decidit tenint en compte l'escenari actual de classes suspeses per l'expansió de la Covid-19. La decisió s'ha pres en plena vigència de l'estat d'alarma, declarat des del 15 de març. 

A Catalunya, la selectivitat estava convocada pel 9, 10 i 11 de juny, en primera convocatòria, i el 2, 3 i 4 de setembre, per a l'extraordinària. Tot i que és una de les autonomies que la fa més tard, també ha acceptat l'ajornament. L'alteració de la data modificarà la resta del calendari, com ara les matriculacions a la universitat.
 

Estudiants als exàmens de selectivitat del 2019 a Lleida
Estudiants als exàmens de selectivitat del 2019 a Lleida (ACN / Laura Cortés)

 

Ministeris: "Que ningú perdi el curs" 

Des dels ministeris implicats han destacat que la trobada pretenia "assegurar-se que cap estudiant perdi el curs per les circumstàncies actuals" i "garantir que l'accés a la universitat es faci en termes d'equitat i justícia per a tothom".

En la reunió també s'ha acordat flexibilitzar les pràctiques de l'alumnat de Formació Professional.

Aquest dimarts també s'ha anunciat l'ajornament de la preinscripció escolar a Catalunya, prevista inicialment entre el 23 de març i l'1 d'abril. 
 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut