La portaveu de la PAH, Ada Colau, a "Els matins"
La portaveu de la PAH, Ada Colau, a "Els matins"
Barcelona

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca demana que la reforma per frenar els desnonaments tingui caràcter retroactiu

La portaveu de la plataforma d'afectats per la hipoteca, Ada Colau, critica que PP i PSOE no comptin amb ells, quan ja fa quatre anys que treballen per evitar els desnonaments. Consideren que les reformes han de donar solucions en primer lloc a les famílies que ja estan afectades.

RedaccióActualitzat
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca veu amb recel la reforma legal que PP i PSOE volen engegar per frenar els desnonaments. La portaveu de la plataforma, Ada Colau, ha criticat el fet que no comptin amb ells, quan ja fa quatre anys que treballen per evitar els desnonaments. Segons la seva opinió, caldria que aquesta reforma tingués efectes retroactius per donar solucions a les famílies que ja estan afectades.

"Si avui tenim el debat que tenim, si tenim portades als mitjans, si tothom està dient: 'Cal una intervenció urgent' és perquè ja s'han produït 400.000 execucions hipotecàries a l'estat espanyol i tenim 532  desnonaments al dia", ha remarcat la portaveu de la PAH per posar xifres al fenomen.

Per això, Colau, en declaracions al programa "Els matins" de TV3, ha considerat que "la primera intervenció que ha d'haver-hi, la d'urgència, és la que doni resposta a les persones ja afectades".

"Evidentment s'ha de fer una regulació futura també i s'ha d'evitar que això no torni a passar res mai més, totalment d'acord", ha dit la portaveu de la PAH sobre la proposta dels dos grans partits estatals. Però Ada Colau ha assenyalat que sobre la reunió que volen començar a mantenir el PP i el PSOE el que més li preocupa és que "volen parlar de coses per al futur".
Anar al contingut