Imatge d'una cassolada ciutadana
Imatge d'una cassolada ciutadana

La paraula "cassolada", neologisme del 2017

En segon i tercer lloc han quedat "fer pinya" i "feminicidi", en la quarta edició d'aquesta votació popular organitzada per la UPF i l'IEC

RedaccióActualitzat

La paraula "cassolada" ha estat escollida per votació popular neologisme de l'any 2017, amb el 24% dels vots emesos. El segon lloc ha estat per a "fer pinya", amb el 17% dels vots, i en tercera posició ha quedat "feminicidi", amb el 13% dels vots.

Val a dir que la paraula "cassolada" ja figura en el Diccionari de la llengua catalana, però en el sentit de "menjar que s'ha cuinat de cop en una cassola". Ara es proposa que s'inclogui també en el nou sentit de "protesta col·lectiva fent soroll amb les cassoles".

 

Quarta edició de la votació popular

La crida per triar el neologisme de l'any l'ha convocat per quart any consecutiu l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, la UPF, i l'Institut d'Estudis Catalans, l'IEC. Aquesta edició és la que ha tingut més participació: hi han votat 5.600 persones, més del triple que en l'edició passada.

En la primera edició, el 2014, es va escollir "estelada" com a neologisme de l'any, el 2015 va ser "dron" i el 2016 va ser "vegà, vegana". En l'actual edició, a més dels que han quedat primers, també optaven al primer lloc "gentrificació", "hiperventilar", "judicialitzar", "micromasclisme", "sobiranisme", "transgènere" i "turismofòbia".

Anar al contingut