Els autocars no hi caben a la zona assignada a la Gran Via i acaben ocupant tots els carrils (CCMA)

La nova parada d'autocars a la Sagrada Família tampoc funciona: "N'hi caben 5 i en som 25"

L'Ajuntament els va assignar una parada més allunyada del temple, però el remei encara ha estat pitjor: "Si abans molestàvem dues illes de veïns, ara en molestem sis"

La massificació d'autocars al voltant de la Sagrada Família ha empitjorat des de fa 15 dies fins a arribar al col·lapse. L'Ajuntament els va assignar una parada més lluny del temple, davant les queixes dels veïns pel soroll i la contaminació dels motors dels busos i el gran nombre de turistes que desbordaven voreres i carrers, però la solució encara ha estat pitjor.

La cruïlla assignada no pot engolir el gran nombre d'autocars que arriben alhora i als conductors se'ls fa impossible respectar els 10 minuts que tenen per encotxar i desencotxar. Els veïns de la cruïlla afectada, a la Gran Via, s'han afegit a les queixes dels de l'entorn del temple i reclamen una solució.

El consistori assegura que hi està treballant, com ha explicat a TV3 Adrià Gomila, director de Serveis de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona: "Tenim avançada una bateria d'accions i una d'elles és que ampliarem el nombre de places, perquè és la manera que pugui estar endreçat."

"Amb l'increment de demanda que hi ha d'autocars i el dimensionament de places que tenim en determinats moments, la demanda supera l'oferta."

L'espai assignat als autobusos només és una part del problema. La ubicació de la parada tampoc convenç els guies turístics, que consideren que el temple és massa lluny, sobretot quan van amb nens petits o gent gran.

A més, veuen que ara molesten molta més gent en passar, com explica Macarena Bergada, presidenta de l'Associació de Guies de Catalunya (AGUICAT), en aquest vídeo, que recull el testimoni de totes les parts afectades:

"Si abans molestàvem dues illes de veïns, ara molestem sis illes perquè el desplaçament és molt més llarg."

 

ARXIVAT A:
TurismeAjuntament de BarcelonaSagrada FamíliaContaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut