Internet

La notícia de l'alto el foc modifica la conversa a les xarxes d'internet

Fa poques hores que l'alto el foc d'ETA s'ha anunciat, i, com és raonable, l'impacte de la informació ja es percep a les xarxes.

Actualitzat
Una ullada a Twitter confirma que ja hi ha centenars de missatges breus que contenen alguna referència a aquesta notícia, amb comentaris de tota mena, des dels més favorables o esperançats fins als pessimistes i també els que opten pels insults.

En el gràfic adjunt s'observa de quina manera el terme ETA, que tenia una presència continuada però breu, s'ha disparat justament avui, cosa que evidencia que no es tracta d'altres expressions amb les mateixes lletres. Es pot consultar al web Trendistic.

En efecte, quan un assumpte aconsegueix ressò internacional de seguida és possible observar si la reacció dels mitjans també és compartida pels usuaris d'internet. Això demostra que és un assumpte de què es parla molt més que fa dies, tot i que això no implica que sigui un dels temes més populars.

Per entendre més bé el fenomen, es pot observar una comparació entre el terme ETA i el terme Wikileaks, on es veu com un s'enfila i l'altre decau.

En aquest cas, a més, com que la notícia ha saltat a la xarxa abans que el diari "Gara" la confirmés de manera oficial, gairebé una hora abans de l'anunci formal ja era un tema recurrent a Twitter, gràcies a l'aparició de la informació en els serveis de subscripció RSS d'aquest diari basc.
Anar al contingut