La màxima autoritat de l'Església espanyola, a Montserrat pels casos de pederàstia

Religiosos i monges es reuneixen a Barcelona amb el màxim responsable del Vaticà sobre els casos d'abusos, dos dies abans de la cimera impulsada pel papa

Actualitzat

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, ha anat a Montserrat, segons ha pogut saber TV3,  per parlar amb l'abat en plena polèmica pels abusos destapats.

La visita coincideix amb la reunió, aquest dimarts a Barcelona, de més d'un centenar de religiosos i monges catalans amb el màxim responsable de casos de pederàstia del Vaticà, el català Jordi Bartomeu. 

Bartomeu és oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (CDF), l'organisme de la Santa Seu responsable d'afrontar els casos d'abusos que afecten el clergat.

La reunió és a porta tancada i la ubicació s'ha portat amb secretisme.

 

Entrada del lloc on se celebra la reunió

 

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC), que agrupa les 165 congregacions presents en aquesta comunitat, ha convocat aquest jornada sobre prevenció d'abusos a menors i protecció de la infància, amb el títol "Jornada sobre l'abús sexual dels menors: escoltar, compartir i actuar proactivament"

Blázquez a Montserrat

La trobada de religiosos coincideix amb la presència a Catalunya del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez.

Segons ha pogut saber TV3, Blázquez, que ha presidit la missa d'aquest matí a l'abadia de Montserrat, hi ha anat per parlar amb l'abat en plena polèmica pels abusos destapats

Blázquez ha fet parada a Montserrat de camí al Vaticà, on assistirà a la cimera mundial antipederàstia d'aquest dijous.
 

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Església
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut