L'Ajuntament d'Elna ha rebut una important donació de diners per restaurar el castell de Bardou, l'edifici que va acollir la Maternit…
L'Ajuntament d'Elna ha rebut una important donació de diners per restaurar el castell de Bardou, l'edifici que va acollir la Maternitat d'Elna (ACN/Gemma Tubert)

La Maternitat d'Elna rep noves donacions que permetrien reobrir a l'estiu

L'Ajuntament havia engegat una campanya per finançar les obres necessàries per poder tornar a obrir l'edifici

RedaccióActualitzat

La Maternitat d'Elna, al Rosselló, podria reobrir a l'estiu si s'aconsegueix fer les obres que assegurin la primera planta del castell de Bardou, l'edifici que va acollir la maternitat.

En les últimes hores, l'Ajuntament d'Elna ha rebut una important injecció de diners per part d'una empresa d'assegurances. Segons ha confirmat l'alcalde, Nicolas Garcia, estan pendents de rebre també una partida del govern francès. En total, serien uns 200.000 euros, que queden lluny del milió d'euros necessaris per cobrir tot el pressupost per fer la rehabilitació completa de l'edifici.

 

 

D'aquesta manera, de cara a l'estiu es podria reobrir totalment l'edifici, del qual ara tan sols es podia visitar la planta baixa.

L'edifici presenta diverses esquerdes que han obligat al seu tancament
L'edifici presenta diverses esquerdes que han obligat a tancar-lo (ACN/Gemma Tubert)


A l'abril es va anunciar el tancament de la Maternitat de manera sobtada pel perill d'ensorrament. Havien aparegut esquerdes importants a l'escala principal de l'edifici i l'Ajuntament va decidir clausurar l'edifici immediatament per evitar qualsevol accident.

Una de les sales de la maternitat d'Elna
Una de les sales de la Maternitat d'Elna (ACN/Gemma Tubert)
ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut