Sant Joan Despí

"La Marató" de TV3 per les malalties mentals greus recapta 5,8 milions d'euros

"La Marató" de TV3 ha estat la gran protagonista d'aquest diumenge arreu de Catalunya. Institucions, entitats i altres col·lectius civils han organitzat més de 1.000 activitats per contribuir a la que, després de disset edicions, ja és la gran festa de la solidaritat catalana. Aquest any la cita és a favor de la investigació de les malalties mentals greus i l'objectiu és superar el rècord de recaptació de l'any passat, gairebé vuit milions d'euros. Al final del programa especial de TV3, que ha durat més de quinze hores, el marcador ha arribat als 5,8 milions i es poden fer donatius fins a finals de gener a través del ServiCaixa.

Actualitzat
El programa d'aquest any ha arrencat a les deu del matí amb Raquel Sans i Lídia Heredia com a mestres de cerimònia al plató i amb el suport d'Artur Peguera, que ha connectat des de Televisió de Catalunya amb totes les seus telefòniques del país, que aquest any n'hi ha més que mai.

Professionals i voluntaris han protagonitzat durant més de quinze hores una mobilització de centenars de persones, tot en benefici de recollir fons per a la lluita contra malalties com la depressió, l'angoixa, l'esquizofrènia, els trastorns per dèficit d'atenció amb hiperactivitat o el trastorn límit de la personalitat. La cita solidària, però, també té com a objectiu combatre els prejudicis que encara hi ha a la societat davant aquestes patologies.

Gairebé totes les poblacions catalanes han fet activitats per recollir fons: han passat el fred amb xocolatades, ballarugues i concerts, com el multitudinari que s'ha celebrat a Sant Boi de Llobregat, a prop de l'hospital psiquiàtric. Mentrestant, el plató s'ha omplert de música, d'espectacle, de moda... I, evidentment, de divulgació científica sobre les malalties mentals greus a través de la veu dels especialistes, però també d'emotius testimonis d'afectats.

Amb motiu de la celebració de "La Marató" ha editat un disc del qual se n'han venut ja 140.000 còpies i un llibre de contes amb 9.500 exemplars venuts.

Com col·laborar amb "La Marató
"

Els donatius es poden fer arribar fins a l'1 de gener del 2009 via ServiCaixa, per internet a través del web de la fundació i, avui diumenge, a través del telèfon 905 11 12 13, en cas que siguin aportacions de particulars. Durant tot l'any es pot fer un donatiu mitjançant els comptes que "La Marató" té a La Caixa.

L'any 2000, TV3 ja va dedicar "La Marató" a les malalties mentals i va aconseguir recaptar 4,5 milions d'euros. Aquest any s'espera superar el rècord de l'última edició, que ascendia a més de 8 milions d'euros.
Anar al contingut