La mà dreta del líder de VOX, condemnat l'any 99 per un atac a Pablo Iglesias
El líder de Vox, Santiago Abascal, durant el seu discurs a la manifestació organitzada pel partit a Barcelona

La mà dreta del líder de Vox, condemnat l'any 99 per un atac a Pablo Iglesias

Kiko Méndez Monasterio va participar en un atac contra un grup de joves a la Universitat Complutense de Madrid on hi havia el líder de Podem

RedaccióActualitzat

El principal assessor del líder de Vox, Santiago Abascal, Kiko Méndez Monasterio, va ser condemnat l'abril del 99 per l'atac que va perpetrar contra un grup de joves a la Universitat Complutense de Madrid. Entre les víctimes, que van rebre cops i puntades de peu, hi havia el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Segons la cadena SER, Méndez Monasterio i Marcos Calero, un altre ultradretà que també va participar en l'agressió, van atacar tres joves membres de la Unió d'Estudiants Progressistes i d'Esquerres de la Facultat de Dret de la Universitat Complutense i van ser condemnats per dues faltes de lesions i amenaces.

Kiko Méndez Monasterio és mà dreta i home de confiança de Santiago Abascal. 

El motiu de l'agressió va ser la retirada d'una pancarta en agraïment al dictador Pinochet que hi havia col·locada a la Facultat.

Telemadrid va recollir la notícia de l'agressió on un jove Pablo Iglesias explica que tres companys van ser agreditS per un grup de 20 neonazis i van rebre cops i insults com "rojos de merda": 

 

Pablo Iglesias, en una entrevista a Antena 3, ha fet referència a aquesta agressió i ha dit que creu en la reinserció:

"Aquest senyor va participar en una agressió i amenaçes. Va ser condemnat i va pagar la multa que havia de pagar. En aquell moment formava part d'una organització de neonazis, ara està amb Santiago Abascal. Jo crec en la reinserció."

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut