Madrid

La lluita contra l'abstenció centra la campanya del PSOE

La lluita contra l'abstenció és el cavall de batalla del PSOE en aquesta campanya electoral. Al míting d'obertura, al Palau de Congressos de Madrid, José Luis Rodríguez Zapatero ha advertit que "cada ciutadà que es queda a casa és un vot per al PP". El president espanyol i candidat a la reelecció ha cridat a la mobilització a totes les persones "que vulguin que guanyi el diàleg i la convivència i que perdi la intolerància i la crispació". Zapatero ha obert l'acte amb unes paraules per a les víctimes dels atemptats de l'11 de març de fa quatre anys. El míting s'ha desenvolupat amb normalitat tot i l'intent de boicot per part d'un grup de funcionaris del Ministeri de Justícia que fan vaga.

Actualitzat

L'auditori del Palau de Congressos de Madrid s'ha posat dret per ovacionar José Luis Rodríguez Zapatero en l'obertura de l'acte, quan ha recordat els morts l'11 de març del 2004 "i per extensió, totes les víctimes del terrorisme". Zapatero ha plantejat els comicis del 9 de març com un plebiscit entre entre "la política de diàleg i convivència i la de mano i ordeno", en referència al PP.

Les crides a la participació han estat constants. El president espanyol ha demanat als simpatitzants del PSOE que "suïn la samarreta" perquè d'aquí al 9 de març "no hi ha res decidit". Per això el lema de campanya del PSOE és "Vota amb totes les forces".

Els socialistes volen desactivar "l'estratègia del PP" que passa per "recuperar el poder gràcies a l'abstenció", segons ha afirmat hores abans de l'inici de campanya el secretari d'Organització, José Blanco. Dels tres vídeos que presenten durant la campanya, que ha dirigit Isabel Coixet, en crida l'atenció que no es demana directament el vot pel PSOE, sinó senzillament que es vagi a votar. 

Els presents al míting del PSOE han rebut com un heroi el ministre d'Economia, Pedro Solbes, que hi ha arribat després de participar en un debat cara a cara amb el fitxatge econòmic del PP, Manuel Pizarro.

Zapatero recorrerà en aquesta campanya 13.547 quilòmetres. Durant aquests quinze dies, Zapatero visitarà com a mínim un cop Catalunya i deu la Comunitat de Madrid. El president espanyol trepitjarà Catalunya el 6 de març -el dia abans de l ‘acte final a Madrid-, però hi podria tornar en un acte amb empresaris catalans que es va ajornar en pla caos de Rodalies.

El candidat a la reelecció ha triat la seva terra natal, Lleó, per al míting d'aquest divendres, que farà en companyia del ministre de Defensa, José Antonio Alonso.


Anar al contingut