La Junta Electoral no vol ni llaços grocs ni pancartes pels presos

Els Mossos estan obligats a notificar els llaços grocs i les pancartes penjats en edificis i llocs públics que segons la Junta Electoral suposen una "ingerència en la campanya"

Actualitzat

Els Mossos han rebut l'ordre de notificar la col·locació de llaços grocs o pancartes en favor dels polítics i líders civils independentistes empresonats. La Junta Electoral diu que suposa una ingerència en la campanya electoral.

La Junta Electoral va publicar al BOE aquesta obligació, i la policia compleix l'ordre. Igualment, hauran d'aixecar acta si dimarts es manifesten els "avis per la llibertat" de Reus, perquè aquest dilluns al matí han rebut un missatge de la Junta Electoral prohibint-los les seves habituals concentracions, tot i que aquesta vegada els avis volien sortir defensant els drets humans.

 

 

A la plaça de la Constitució de Girona, uns quants arbres tenen fundes de ganxet de color groc. És un espai públic, i, per tant, la Junta Electoral Central ho prohibeix. I els Mossos estan obligats a aixecar acta i a informar-ne.

 

 

Els símbols més perseguits aquests dies, però, són les pancartes que alguns ajuntaments han penjat a les seves balconades. L'alcaldessa de Girona ja va haver de retirar una primera pancarta, i la que hi ha ara de moment ni els Mossos ni la Junta Electoral no li han requerit que la tregui.

 

 

A Badalona, en canvi, han hagut de retirar fins a 3 pancartes amb consignes de llibertat i democràcia, perquè la Junta Electoral Central els hi ha obligat, segons ells a instàncies del PP, que els ha denunciat.

L'Ajuntament de Valls també ha rebut un requeriment per retirar els llaços grocs a la ciutat. L'ajuntament també havia penjat una pancarta al balcó. A la plaça del Pati també hi ha un llaç groc al peu de l'arbre de Nadal.

 

 

Segons Interior, els Mossos han rebut set requeriments de denúncies de particulars per fer retirar símbols sobiranistes d'edificis de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut