Míriam Nogueras i Roger Muntanyola
Míriam Nogueras encapçala la llista de Junts a Barcelona i Roger Muntanyola, la del PDeCAT
Eleccions generals 2023

La JEC deixa Junts sense drets electorals per a les generals i els dona tots al PDeCAT

Junts no recorrerà la decisió de la Junta Electoral Central i assegura que "els efectes són mínims"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ha atorgat el 100% dels drets electorals al PDeCAT per a la campanya de les eleccions generals del 23 de juliol. Això vol dir que deixa Junts sense drets ni subvencions.

Amb aquesta decisió, la JEC tomba una resolució prèvia de la Junta Electoral de Barcelona, que atorgava el 50% dels drets i recursos a cada formació, com va passar a les eleccions municipals passades. Però el PDeCAT no hi va estar d'acord i va recórrer contra la decisió a la JEC, que ara li ha donat la raó. 

Així, el PDeCAT, que té com a cap de llista a Barcelona Roger Muntanyola, no haurà de compartir recursos econòmics ni espais electorals amb Junts, que té com a candidata a Barcelona Míriam Nogueras.

Junts ha dit que no recorrerà la decisió i recorda que les últimes eleccions al Parlament ja les va disputar amb una retallada dels drets electorals. "Els resultats no dependran de les banderoles que pengem, tenim molts canals per arribar a milers de persones", ha assegurat Nogueras en una entrevista a RAC1.

La llei electoral estableix que, quan es convoquen eleccions, els partits rebin un avançament econòmic per pagar la campanya en funció dels diputats que van obtenir en els últims comicis. En el cas de la coalició Junts per Catalunya --com es van presentar el PDeCAT i Junts en les generals de novembre del 2019--, van ser 8. 

Doncs bé, la JEC considera que aquest avançament l'ha de cobrar íntegrament el PDeCAT, perquè diu que en l'acord que van signar el 2019 les dues formacions hi ha una clàusula que així ho especifica.

 

ARXIVAT A:
JuntsPDeCATCongrés dels Diputats
Anar al contingut