Imatge d'arxiu del president Pere Aragonès i Natàlia Mas, consellera d'Economia (ACN/Bernat Vilaró)

La JEC amonesta la Generalitat per la proposta de finançament singular en període electoral

Dona la raó als socialistes també en la denúncia sobre tuits patrocinats a les xarxes socials de dos diaris sobre millores al sistema sanitari

RedaccióActualitzat

L'anunci de la proposta de finançament singular del govern és un acte electoralista, segons la Junta Electoral Central (JEC). A resposta d'una denúncia del PSC, l'àrbitre electoral exigeix a l'executiu de Pere Aragonès que no hi torni, però tampoc el sanciona.

El mateix òrgan també ha donat la raó als socialistes per uns tuits patrocinats per la Generalitat sobre millores en el sistema sanitari, que es van publicar el 19 i 20 de març als perfils de X (abans Twitter) dels Diaris de Sabadell i Tarragona.

La JEC ha acusat la Generalitat de vulnerar "el deure de neutralitat política" en període electoral, així com la prohibició de fer "campanya d'èxits" amb la presentació de la proposta, que van fer la portaveu del govern, Patrícia Plaja, i la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, amb aquestes publicacions.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una sessió al Parlament (ACN/Marta Sierra)

Sobre la roda de premsa en què es va presentar la proposta de finançament singular, la JEC assenyala que, en presentar-se una vegada conclosa la legislatura, "sembla més l'anunci d'un programa futur que el d'un acord governamental d'aplicació immediata, i està més en línia amb el que les formacions polítiques que concorren a les eleccions presenten com a programa electoral".

Respecte de la publicació de continguts patrocinats, argumenta que "no està aportant al ciutadà informació necessària o imprescindible per al correcte funcionament dels serveis públics", sinó que "es limita a explicar els èxits i actuacions duts a terme pel govern que patrocina aquests anuncis".

La JEC recorda que les campanyes sobre el que han aconseguit les institucions estan prohibides en període electoral.

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsGeneralitat de CatalunyaEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut