La Guàrdia Civil condecora la secretària judicial del 20S i el magistrat del jutjat 13

Ramírez Sunyer, el jutge que va iniciar la investigació del procés i que va morir al novembre, i Montserrat del Toro, la lletrada del registre a Economia, guardonats amb una medalla de la Guàrdia Civil a les portes de la sentència del procés

RedaccióActualitzat

Montserrat del Toro, secretària judicial del 20S, i el magistrat Martínez Sunyer, que instruïa la causa del procés català al jutjat número 13 i que va moriri l'any passat, han estat condecorats amb la medalla de la Guàrdia Civil.

La Benemèrita celebra la seva patrona amb un acte aquest dimecres a Catalunya. Entre els assistents hi ha un dels fiscal dels judici del procés, Javier Zaragoza.


Medalles per a Montserrat del Toro i Ramírez Sunyer

La Guàrdia Civil ha condecorat a títol pòstum el que va ser titular del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer. El magistrat va iniciar la investigació judicial del procés català, un dels desencadenats del judici del procés. Ramírez Sunyer va morir al novembre de l'any passat.

La viuda de Sunyer ha rebut el guardó durant la celebració de la patrona del cos a la comandància de Sant Andreu de la Barca, a Barcelona. El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, i el cap de l'institut armat a Catalunya, Pedro Garrido, han entregat la distinció, una creu de la Guàrdia Civil en categoria de plata.

Entre els condecorats també hi ha la lletrada de l'Administració de justícia del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona Montserrat del Toro.

La secretària judicial, que va abandonar la seu d'Economia pel terrat després del registre del 20 de setembre, ha rebut una medalla al mèrit amb distintiu blanc. Del Toro va ser una de les testimonis durant el judici del procés.


En l'acte, el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, s'ha felicitat per les detencions del 23 de setembre i per l'actuació del dia del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Fins i tot, ha advertit que, literalment, "ho tornarem a fer".

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàGuàrdia Civil
Anar al contingut