Seu de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell
Seu de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell

La Guàrdia Civil busca gravacions de l'1-O a la seu central dels Mossos i diverses comissaries

Agents de paisà es presenten a les centrals de coordinació de les diverses àrees policials per demanar gravacions de converses i correus electrònics sobre l'operatiu del dia del referèndum

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest dimarts la seu central dels Mossos d'Esquadra, l'anomenat complex Egara, a Sabadell, i també a diverses comissaries, que són totes centrals de coordinació de les seves àrees policials respectives.

Passades les tres de la tarda s'ha sabut que, al complex Egara, els guàrdies civils estaven traient informació i documentació de l'ordinador personal del major Josep Lluís Trapero, que fins dissabte era el màxim responsable dels Mossos i que tenia el despatx en aquesta seu. Els agents n'han sortit cap a quarts de quatre de la tarda, sis hores després d'entrar-hi.

A la seu central dels Mossos, on es coordinen les investigacions especialitzades, hi han entrat cinc guàrdies civils vestits de paisà. A Egara també hi ha la prefectura dels Mossos, que aplega la cúpula del cos. És, per exemple, on fins dissabte tenia el despatx el major Trapero.

La policia ha entrat a la sala de comandament, on buscaven les converses enregistrades entre els agents i els comandaments durant l'operatiu de l'1 d'octubre, durant la celebració del referèndum.

La Guàrdia Civil també ha abandonat ja les instal·lacions dels Mossos a Girona, on han estat 7 hores. Cap a les 9.15, sis agents vestits de paisà han entrat a les oficines acompanyats pel comissari Josep Milán, el màxim responsable de la regió policial de Girona.

 

La Guàrdia Civil s'ha presentat, a més, a les comissaries de Barcelona a plaça Espanya, Sant Feliu de Llobregat, Granollers, Manresa, la Seu d'Urgell i Tortosa. En totes, segons fonts de la policia catalana, la Guàrdia Civil hi ha demanat les gravacions de les comunicacions dels Mossos relacionades amb l'operatiu de l'1 d'octubre. En alguns casos han marxat ràpid després de comprovar que no hi havia gravacions.

 

 

A Sant Feliu de Llobregat s'hi han presentat vuit agents de la Guàrdia Civil, a les 10, vestits de paisà i acompanyats per un secretari judicial. Duien una ordre de l'Audiència Nacional. Han entrat a la vuitena planta buscant comunicacions com ara correus electrònics i trucades.

Fa deu dies, el 19 d'octubre, la Guàrdia Civil ja va entrar a la comissaria dels Mossos de Lleida per ordre d'un jutjat d'instrucció d'aquesta ciutat, buscant també informació sobre l'1-O.

Aquesta nova actuació ha estat ordenada pel jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, que presideix la jutge Carmen Lamela, en el marc de la investigació oberta sobre la suposada inacció de la policia catalana durant la jornada de celebració del referèndum. Uns fets que també investiguen el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i una vintena de jutjats catalans.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut