Els serveis mínims per la vaga general d'aquest 21 de febrer

Actualitzat

La Generalitat ha establert els serveis mínims per a la vaga convocada pel sindicat independentista Intersindical CSC aquest dijous a Catalunya.

L'aturada va ser registrada inicialment per al passat 7 de febrer, coincidint amb la primera previsió d'inici del judici als líders independentistes, però finalment va ser posposada al 21 de febrer.

 

 

Transports

A Renfe funcionen un 33% dels trens de Rodalies i Regionals durant tot el dia.

Als autobusos, metro i tramvia de Barcelona i als Ferrocarrils de la Generalitat en hores punta (de les 6.30 a les 9.30 i també de 17.00 a 20.00) hi ha la meitat del servei, i la resta del dia és del 25%.

Els autobusos a l'aeroport del Prat circulen al 50%.

A Autopistes hi treballa un terç del personal habitual.

 

 

Educació

Escoles públiques i privades i escoles bressol: compten amb una persona de l'equip directiu per centre de treball.

A més, s'afegeix un docent per cada sis aules d'ensenyament infantil i primària; un professor per cada quatre aules als centres d'educació especial, i un terç de la plantilla en les llars d'infants.

Per mantenir la seguretat en l'horari de menjador i activitats complementàries, es fixa que treballi un terç del personal.

 

 

Hospitals i CAP

Als centres d'atenció primària (CAP) s'atén amb un mínim d'una quarta part de la plantilla.

No obstant, els serveis d'urgència tenen l'obligació d'operar amb normalitat.

Als hospitals s'han de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i, en altres situacions, depèn del criteri del facultatiu que atengui el malalt.

També els serveis mínims han d'assegurar el funcionament normal de les unitats especials, com la unitat de cures intensives, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia i parts.

Així mateix, s'atén l'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu, a criteri de la direcció mèdica.


Tercera edat

Tots els centres pensats per a la cura de persones grans han de garantir el servei que habitualment prestarien si fos dia festiu.

És el cas, per exemple, de les residències per a persones grans, els centres d'atenció especial, residències i pisos-llar.

Als centres de dia els serveis mínims són d'un funcionament normal en el servei de restauració i del 50% en la resta de serveis.


Altres serveis

La ràdio i televisió públiques també emeten un 50% dels continguts habituals.

 

Serveis mínims decretats pe... by on Scribd

ARXIVAT A:
Judici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut