El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza

La fiscalia cita a declarar tots els alcaldes firmants del decret de suport a l'1-O

José Manuel Maza ordena als Mossos que detinguin els alcaldes si no compareixen quan se'ls citi a declarar i que els portin a la fiscalia

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha ordenat als fiscals de Catalunya que citin a declarar els 712 alcaldes que han firmat el decret de suport de l'1-O.

A més, ordena als Mossos d'Esquadra que, en cas que no compareguin, els detinguin i els portin a la fiscalia en compliment de les seves funcions de policia judicial.

En el seu escrit, el fiscal José Manuel Maza veu en la conducta dels alcaldes indicis dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons, després que la convocatòria del referèndum hagi quedat suspesa cautelarment pel TC.

La instrucció adjunta la relació dels ajuntaments que, segons la web de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), han signat decrets per posar a disposició del govern de la Generalitat els locals necessaris per portar a terme el referèndum. Es dona la situació que hi ha municipis que han donat suport al referèndum però que no es troben en aquesta llista, com Badalona o Sabadell. 

Donat que són molts els ajuntaments afectats, la resolució del fiscal demana que es comenci pels ajuntaments signants que tenen més població. Entre les ciutats més grans que han fet públic aquest suport al referèndum, i que apareixen a la llista, hi ha Cerdanyola del Vallès o Manresa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut