La ministra de justícia ha presidit l'acte
L'acte dels advocats s'ha fet a porta tancada

La festa dels advocats barcelonins, a porta tancada per evitar la polèmica política

El discurs que hi va fer l'any passat el president del Parlament va irritar els jutges i va dividir els togats

Actualitzat

A porta tancada i sense discursos polítics. Així ha celebrat aquest divendres l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) la seva festa institucional de Sant Raimon de Penyafort.

És la decisió que ha pres la junta de govern del col·legi per evitar una polèmica com la de l'any passat, amb el discurs que hi va fer el president del Parlament, Roger Torrent.

En la seva al·locució de fa un any, el president de la cambra catalana va denunciar la situació dels dirigents independentistes empresonats i va carregar contra els jutges que instruïen la causa del procés que aquesta setmana s'ha començat a jutjar.

Les paraules de Torrent no van agradar a diversos membres de la cúpula judicial catalana presents a l'acte, que es van aixecar i van marxar de la sala.

Per evitar polèmiques, aquest any els advocats barcelonins han celebrat el seu patró en família, a porta tancada i sense discursos. La ministra de Justícia, Maria Dolores Delgado, ha presidit la cerimònia, però la seva homòloga catalana, Ester Capella, ha al·legat altres compromisos per no assistir-hi.

ARXIVAT A:
Roger TorrentJudici procés
Anar al contingut