El cap de llista de la CUP, Carles Riera, aquest dimecres a Barcelona (ACN)
El cap de llista de la CUP, Carles Riera, aquest dimecres a Barcelona (ACN)
Barcelona

La CUP, oberta a acceptar el pacte de JxCat i ERC si és per "materialitzar la república"

Carles Riera ha dit que se centraran a evitar que el govern que surti de l'acord "torni a una pantalla autonòmica i d'obediència constitucional"

RedaccióActualitzat

La CUP no ha fet cap valoració de l'acord anunciat aquest dimecres per Junts per Catalunya i ERC per engegar la legislatura amb una majoria independentista a la mesa del Parlament i amb Carles Puigdemont com a president.

Segons ha explicat en roda de premsa el cap de llista de la CUP, Carles Riera, en les reunions que han tingut amb aquestes dues forces polítiques els últims dies no n'han parlat, i no els han informat abans de fer-la pública:

"La notícia que avui hem conegut pels mitjans de comunicació, en termes de concreció política, va molt més enllà del que hem tingut ocasió de debatre en aquestes reunions. En el moment que coneguem els detalls d'aquest acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana podrem continuar treballant."

De tota manera, els responsables de la CUP han assegurat que no seran cap impediment per formar una mesa del Parlament de majoria independentista i per investir un president republicà. Riera, però, ha reiterat el missatge que volen un govern que materialitzi la república aprovada pel Parlament el 27 d'octubre, i ha expressat el dubte que el govern que en surti ho faci:

"En aquests moments, que estem avançant i progressant en la possibilitat d'un govern republicà i d'una mesa de majoria republicana, no indica, no garanteix necessàriament que aquest govern es comprometi amb la materialització de la república. I existeix el perill i el risc, evidentment, que aquest govern torni a una pantalla autonòmica i d'obediència constitucional. Aquest és l'escenari que de cap manera vol la CUP i que de cap manera acceptarà."

Riera ha retret a Puigdemont i al seu govern que el 28 d'octubre fes un pas enrere i renunciés a aplicar la república, malgrat que molta gent estava disposada a defensar-la, i ha afegit que les pròximes setmanes la CUP se centrarà a aconseguir que el govern que surti ho faci.

En tot cas, l'estratègia de cara a la constitució del Parlament la setmana que ve i al debat d'investidura la debatran a la reunió del consell polític que faran dissabte.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCUPEleccions 21DArticle 155Govern empresonat
Anar al contingut