Barcelona

La CUP diu que ha acordat amb JxSí aprovar la llei de transitorietat aquesta setmana

La formació independentista ha avisat que només es podrà frenar l'aprovació de les lleis de desconnexió si la Guàrdia Civil els "arrenca" dels seus escons

RedaccióActualitzat

Les dues lleis de desconnexió -la del referèndum i la de transitorietat- s'aprovaran aquesta setmana, segons ha confirmat el diputat de la CUP-Crida Constituent, Benet Salellas, aquest dimarts a la tarda en una roda de premsa al Parlament. Segons Salellas, la CUP ha arribat a aquest acord amb Junts pel Sí:

"Per nosaltres aquesta és la setmana en què hem de garantir l'aprovació de les dues lleis, la llei del referèndum i la de la transitorietat. Hem de fer aquestes aprovacions garantint una determinació política de la CUP-CC i de JxSí en el sentit que tots els acords polítics que hem anat abordant aquests mesos tindran els seus fruits aquesta setmana més enllà de les amenaces i intimidacions de l'estat".

"És el que volem que passi, hi ha un acord amb JxSí perquè passi i és el que estem determinats a fer que passi".

De fet, aquest dimecres podria ser la data clau per a les dues lleis. JxSí i la CUP tenen previst aprovar la llei del referèndum, que és la que ha de donar cobertura legal a l'1 d'octubre, en un ple convocat, que també podria donar llum verda a la llei de transitorietat. JxSí i la CUP ja havien dit que la seva intenció era aprovar-la abans del referèndum. Encara és una incògnita quina és la via que faran servir per poder entrar al ple el debat i l'aprovació de les lleis.

Reclamen transparència al govern per explicar la logística

Salellas ha comparegut acompanyat de tots els diputats de la CUP. Mireia Boya ha assegurat que només es podrà frenar l'aprovació d'aquestes normes si la Guàrdia Civil els "arrenca" dels seus escons i esperen que de la mateixa manera actuïn els membres de la Mesa.

 

La CUP, a més, ha reclamat al govern que sigui "absolutament transparent" en l'explicació de la logística de l'1-O després de signar el decret de convocatòria, i que s'expliqui "sense por" perquè la gent "sigui còmplice i partícip".

El partit també ha fet una crida a la mobilització ciutadana des d'aquest dimecres mateix i més enllà de l'1-O, "quan calgui", ha dit la diputada Mireia Boya, no només per defensar els acords del Parlament si no per fer el resultat del referèndum vinculant, ha reblat Anna Gabriel.        

         

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut