Barcelona

La CUP acusa CDC d'arrogant i de voler "aferrar-se al poder"

A través d'un article al diari "Ara", el diputat Julià de Jòdar respon d'aquesta manera a la pressió que en les últimes hores ha rebut la CUP per part del govern i de Junts pel Sí

RedaccióActualitzat

Continua l'escalada verbal entre Convergència i la CUP. En nom del grup parlamentari de la CUP, el diputat Julià de Jòdar publica un article a l'edició digital de l'ARA on qualifica d'arrogants les condicions plantejades per Francesc Homs per pactar la investidura d'Artur Mas. L'article, titulat "Oxigenem el procés", considera que els plantejaments d'Homs pretenen fer desfilar la CUP de genolls i demanant disculpes. I acusa a CDC que, "per les raons que sigui, incloent aferrar-se al poder", pretén condicionar a fons el programa polític.

L'escrit és una rèplica a l'article del conseller en funcions Andreu Mas-Colell, on acusava la CUP d'asfixiar el procés. De Jòdar respon que entre l'asfíxia i la hiperventilació queda un espai per l'oxigenació.

Després de retreure a Convergència que pretengui que la CUP deixi de ser la CUP, el diputat cupaire avisa que cal que s'accepti que els deu vots del seu grup només investiran un candidat mancomunat i de consens. Admet que aquesta posició pot abocar a noves eleccions no desitjades però adverteix que, en aquest cas, la CUP sabrà explicar on és i per què hi és, i que serà la ciutadania qui decideixi quin lideratge necessita el procés.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut