Torroella de Montgrí

La crema de les coques de Torroella es va fer en un lloc que no reunia les condicions

El Departament de Sanitat ha entregat a la jutge l'informe definitiu sobre la intoxicació de 1.243 persones per menjar coca de crema en mal estat a Torroella. L'informe revela que "els gèrmens de salmonel·la entèrica es van multiplicar fins a superar la dosi infectiva per culpa d'una deficient manipulació en el procés d'elaboració" a l'obrador. L'informe també recull que, possiblement a causa d'un excés de producció per al qual no estava preparada la pastisseria Gusó, la crema en mal estat es va elaborar en un magatzem annex que no reunia les condicions higièniques i sanitàries requeribles.

Actualitzat
De tota manera, l'informe precisa que aquesta deficiència podria no ser la causa directa de la sobreinfecció de salmonel·la. Del centenar de persones hospitalitzades per haver consumir coca amb salmonel·la, deu continuen ingressades, però la seva evolució és bona, segons ha informat el Departament de Sanitat. Mentrestant, al jutjat número 4 de la Bisbal ja s'han rebut en total una cinquantena de denúncies per part dels afectats, per reclamar danys i perjudicis. Per la seva banda, a les comissaries dels Mossos han rebut de moment un total de deu denúncies.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut