La campanya de Save de Children contra l'abús infantil: "Va ser una mort en vida"

A "Trenco el silenci", 6 víctimes d'abusos sexuals en la infantesa expliquen el seu cas

Actualitzat

L'ONG Save The Children llança una campanya contra els abusos sexuals a menors. L'ONG reclama més protecció de les víctimes, amb una llei espanyola que garanteixi mesures de prevenció i sensibilització.

Amb el nom "Trenco el silenci", 6 víctimes d'abusos sexuals en la infantesa es posen davant de la càmera per explicar els seus casos.

A través d'aquests testimonis, Save The Children vol promoure canvis legals, com per exemple que aquests abusos no prescriguin quan la víctima arriba a l'edat de 23 anys. O que no hagi d'explicar 4 vegades els abusos durant la investigació judicial.

Un dels casos és el de l'Alexandra, que va patir abusos sexuals dels 7 als 9 anys.

"Una persona molt propera a la família que, a més, estimava molt i teníem molta relació, em va demanar que anés a un lloc i en aquell lloc va passar una cosa terrible que va canviar tota la meva vida. En aquell moment va ser una mort en vida, però ara mateix és la resiliència i la supervivència que tinc en aquest moment."

 

 

El pitjor problema de l'abús sexual infantil és el secret i els tabús que l'envolten. Les víctimes no solen explicar-ho, perquè són intimidades pels seus agressors i pels sentiments de por, vergonya o culpa. L'Alexandra no ho va explicar fins que va tenir 33 anys, quan, parlant amb la seva parella sobre una joguina, li va venir el record del regal que el seu abusador li va fer per comprar el seu silenci.

"La persona et manipula perquè no ho diguis, tant amb paraules però, sobretot, amb mirades. Les mirades maten. Les mirades fan que tinguis por i que no puguis dir res. Hi ha unes emocions bàsiques que són la vergonya i la culpa, que també fan que no puguis esgrimir ni una paraula per explicar això. I el fàstic també. Hi ha un component de fàstic, perquè és una vivència per la qual no estàs preparada i que és una agressió sexual."

 

 

L'ONG també demana que les escoles parlin dels abusos, perquè els menors els sàpiguen detectar i busquin ajuda.
Segons Save The Children, a Catalunya gairebé 1 de cada 5 persones ha patit algun tipus d'abús sexual durant la infantesa, en l'àmbit familiar, l'entorn o l'escola. Però 7 de cada 10 casos no arriben a judici per falta de proves.

Notícia relacionada: "La meitat de les víctimes d'abusos sexuals a Catalunya són menors"

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut