Barcelona

La Bullipèdia entrarà en funcionament el 2016 i s'adreçarà als professionals

Ferran Adrià presenta el projecte de base de dades de referència sobre el món de la cuina, que estarà avalat científicament per la Universitat de Barcelona. El projecte començarà en català, castellà i anglès i, d'entrada, es finançarà amb els fons d'El Bulli.

RedaccióActualitzat
La Bullipèdia, el nou projecte de Ferran Adrià, serà una realitat el 2016. El cuiner ha presentat a la Universitat de Barcelona, que abandera la idea, el projecte de base de dades de referència sobre el món de la cuina, que començarà en català, castellà i anglès.

Davant de cuiners -entre els quals Carme Ruscalleda i Carles Gaig- i de periodistes especialitzats, Adrià ha fet un recorregut per la història de les publicacions gastronòmiques passant per l'eclosió d'internet i ha explicat que la Bullipèdia vol aportar informació veraç als professionals del sector, als quals s'adreçarà en primera instància. Com a exemple, ha detallat que si s'escriu "espàrrec blanc" en un cercador, és fàcil perdre's entre milions d'entrades, algunes de poc fiables.

Adrià confia que la Bullipèdia, que serà "una mena de revolució" i ha destacat que el projecte és "únic al món" i demostra que aquí "es poden fer coses" que podrien haver creat "a Harvard".

El Bulli Foundation i la UB van de bracet en aquesta enciclopèdia que abordarà els productes culinaris, la terminologia, la creativitat i tècniques de cuina o l'organització i gestió d'empreses. La universitat dotarà de rigor acadèmic tots els continguts recollits a través d'una unitat al campus de l'Alimentació.

La Bullipèdia es finançarà a través dels fons d'El Bulli però de moment, Adrià no descarta altres mecanismes, com ara recórrer a patrocinadors o fer pagar per accedir al seu contingut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut