Barcelona

JxSí mantindria el resultat del 27-S però perillaria la majoria independentista per la baixada de la CUP, segons el CEO

CSQP passaria a ser segona força i superaria Ciutadans; Oriol Junqueras i Carles Puigdemont són els únics líders que aproven

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí mantindria el resultat del 27 de setembre si ara es fessin eleccions al Parlament però perillaria la majoria independentista a la cambra, sobretot per la baixada que experimenta la CUP, que perdria entre 2 i 4 escons. L'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió atribueix una forquilla d'entre 60 i 62 diputats a l'actual grup de govern, i entre 6 i 8 a la CUP, que ara en té 10. Cal recordar que la majoria absoluta són 68 diputats.

El baròmetre, que s'ha fet públic aquest divendres, mostra també que Catalunya Sí que Es Pot passaria a ser segona força i doblaria resultats respecte de les últimes eleccions catalanes, amb 20-22 escons; ara en té 11. Ciutadans, per la seva banda, quedaria just per sota i aconseguiria entre 18 i 21 escons, davant dels 25 que té ara. La resta de partits es mantindrien, si fa o no fa, igual.

Els únics líders que aproven són el vicepresident, Oriol Junqueras, i el president, Carles Puigdemont.

D'altra banda, el nombre de partidaris de la independència puja a Catalunya. L'enquesta va ser feta just després de les eleccions generals, del 28 de juny al 13 de juliol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut