Destrosses visibles al capó i al vidre frontal d'un dels cotxes accidentats a Badalona
El conductor i el copilot van fugir del lloc del sinistre sense assistir les víctimes
Barcelona

Jutgen el conductor que va matar una parella quan fugia begut, drogat i sense carnet

L'acusació demana 11 anys de presó per al noi, que va envestir dos motoristes al centre de Badalona després d'eludir un control policial

RedaccióActualitzat

La Carola Suárez va perdre els pares en un accident de trànsit. Anaven en moto pel centre de Badalona quan un conductor que circulava a tota velocitat i, a més, begut, drogat i amb el carnet retirat, els va envestir.

Ara, el cas ha arribat a judici a l'Audiència de Barcelona i demanen 11 anys de presó a l'acusat, un jove de 24 anys, per dos homicidis imprudents, un delicte de lesions per imprudència greu, quatre contra la seguretat viària --excés de velocitat, conduir ebri i drogat, conducció temerària i per abandonar el lloc de l'accident-- i un de resistència, per haver forcejat amb els policies per evitar que el detinguessin.

"Vull que es faci justícia. La pena màxima, si és possible. Encara que no em tornaran els meus pares", explica la filla de les víctimes mortals:


En aquest judici, per primer cop a Catalunya, s'acusa pel delicte d'abandonament del lloc de l'accident, que es va afegir a l'última reforma del Codi Penal i ha estat llargament reivindicat per les associacions.

Anava a 133 pel centre de Badalona

El sinistre va passar el 6 de març del 2020 a les 20.30. L'acusat, fugint del control policial, va envair el carril contrari i va arribar a circular a 130 quilòmetres per hora per dins de la ciutat, on la velocitat màxima és de 50.

En la invasió de carril va topar de cara amb una moto i la va arrossegar fins que va envestir un altre cotxe.

Tant el conductor com la passatgera de la moto van morir, mentre que la conductora del segon cotxe se'n va sortir amb diverses lesions.

L'acusat va tenir una actitud "xulesca"

Després de l'accident, tant l'acusat com el noi que anava amb ell de copilot "van sortir precipitadament del vehicle, corrent cadascun en una direcció, i es van despreocupar totalment dels ferits", segons la Fiscalia.

L'acusat va fugir a peu del lloc i va ser detingut més tard. Va donar positiu en alcohol, THC (cànnabis) i cocaïna i els agents van comprovar que feia tres mesos que Trànsit li havia retirat el carnet.

Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona ha testificat al judici que l'acusat tenia una actitud "xulesca":

"El comportament que tenia era d'una persona que semblava que sabés que no li passaria res. De fet, presumia que això era un homicidi imprudent i que per això no entraria la presó. Tenia una actitud xulesca."

Els fills de les dues víctimes mortals, entrant a l'Audiència de Barcelona pel judici
Els fills de les dues víctimes mortals entrant a l'Audiència de Barcelona pel judici

L'advocat de l'acusació particular, que exerceix la família dels dos morts, Daniel Vosseler, demana que homicidis com aquests no quedin impunes;

"Quan víctimes d'aquesta naturalesa diuen que surt gratis matar persones en aquestes circumstàncies, hi ha alguna cosa de cert en aquest relat. (...) O plantegem aquesta mena de delictes com si fossin dolosos i augmentem les penes o, si no, hi continuarà havent aquesta sensació d'indefensió a les carreteres."

Fa temps que les associacions de víctimes de trànsit reclamen un enduriment de les penes.

A l'acusat també se'l jutjarà, però en una causa separada i amb jurat, per un delicte d'omissió de socors.

 

ARXIVAT A:
JudicialTrànsit
Anar al contingut