Miriam Nogueras, diputada de Junts al Congrés dels Diputats, durant el ple de constitució de els Corts Generals aquest dijous a Madrid
Miriam Nogueras contraposa la seva estratègia amb la dels republicans (ACN)

Junts insisteix que sense amnistia i referèndum serà impossible investir Sánchez

La portaveu Miriam Nogueras ha advertit els socialistes en una entrevista a Catalunya Ràdio que, malgrat el seu vot a Francina Armengol, ara cal posar el marcador a zero

RedaccióActualitzat

Els partits independentistes adverteixen Pedro Sánchez que el seu suport a la investidura no està garantit i que la negociació serà llarga. Després del suport d'Esquerra Republicana i Junts a Francina Armengol com a nova presidenta del Congrés, dirigents dels dos partits insisteixen que l'acord que ho va fer possible no és molt diferent a donar suport al candidat del PSOE.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dissabte, la portaveu de Junts, Miriam Nogueras, ha recordat quines són les seves condicions. "Sense amnistia i sense referèndum és impossible", ha afirmat. "Ara mateix estem lluny, òbviament", ha afegit. En tot cas, creu que és assumible amb voluntat política: "Portem 20 anys sentint que és impossible, que és molt difícil i que això que s'ha fet ara no es podia fer". "Ara veurem què passa i, si el PSOE es mou, on es mou", ha conclòs, i ha subratllat que les negociacions seran discretes.

Sobre la llei d'amnistia que també reclama ERC, en declaracions a l'ACN, Nogueras ha defensat que ha d'incloure la condemna a Laura Borràs per irregularitats quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

La diputada de Junts, a més, ha reivindicat el seu partit com "l'únic que ningú dubta de quin costat de la taula està", contraposant la seva estratègia amb la dels republicans. "Fins que no vam tenir els fets comprovables, no vam donar els nostres vots. I això no ha passat en els darrers quatre anys", ha declarat a la ràdio. L'acord per la mesa del Congrés per permetre el català al Congrés i fer-lo oficial a la Unió Europea, ha afegit, "canvia molt" el panorama polític a l'Estat.

El temps que poden estar negociant, ara mateix, és una incògnita perquè el comptador de la investidura encara no s'ha activat. Qui representa que ho hauria d'engegar, la setmana que ve, és Felip VI, que farà la ronda de consultes amb tots els partits entre dilluns i dimarts. Ni ERC, ni Junts hi participaran, com tampoc Bildu i el BNG.

Tant Pedro Sánchez com Alberto Núñez Feijóo intentaran ser els candidats proposats pel monarca.

 

ARXIVAT A:
JuntsPedro SánchezCongrés dels Diputats
Anar al contingut