Jordi Turull arribant al Congrés per reunir-se amb Santos Cerdán (Europa Press/Fernando Sánchez)

Discreció de Junts i PSOE després de trobar-se l'endemà de presentar les esmenes a l'amnistia

La trobada s'ha fet a les dependències del PSOE al Congrés i, segons totes dues parts, ha estat una "reunió de treball"

RedaccióActualitzat

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i Santos Cerdán, l'home fort de les negociacions en nom del PSOE, s'han trobat aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Cerdan i Turull han guardat silenci sobre els temes tractats l'endemà de presentar les esmenes sobre la llei l'amnistia. 

La reunió, a què també ha assistit la portaveu de Junts Miriam Nogueras, s'ha allargat al voltant d'una hora i, segons han informat fonts dels dos partits en acabar, ha estat "una reunió de treball". Cap detall.

La trobada s'ha fet just l'endemà que s'hagin presentat les esmenes parcials a la llei d'amnistia. Unes esmenes que els socialistes i els de Puigdemont van presentar per separat, tornant a evidenciar les diferències entre els dos grups parlamentaris. També entre Junts i ERC, que van presentar cadascú les seves malgrat que compartien els mateixos objectius.

Junts i PSOE tractaven de llimar les seves, també després que la setmana passada la negociació en temps de descompte per salvar, amb l'abstenció dels diputats independentistes, els primers decrets del govern de Pedro Sánchez va deixar-los un regust amarg. Va acabar amb l'acord PSOE-Junts per delegar a la Generalitat les competències en immigració i aquest dimecres també és sobre la taula.

Preguntat sobre aquesta qüestió en la seva arribada al Congrés, el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, ha respost que les competències en immigració que s'acabin traspassant "quedaran clares quan es desenvolupi la llei orgànica al Congrés". També ha dit que no parlarien del referèndum.

Santos Cerdán arribant al Congrés per reunir-se amb Jordi Turull (Europa Press/Fernando Sánchez)

Tot això amb l'horitzó de la trobada prevista aquest mes a Ginebra entre Junts i el PSOE i de la pròxima gran negociació a la vista: els pressupostos generals de l'Estat.

El PP carrega contra la trobada

Pel PP, amb aquesta reunió, el PSOE "ret comptes" a Junts "en nom del govern i a la seu de la sobirania nacional". Fonts populars apunten que "és la preparatòria de la ja anunciada entre Sánchez, Puigdemont i el mediador salvadorenc expert en guerrilles". "N'estarem molt pendents", afegeixen.

El partit de Feijóo també ha criticat les esmenes a la llei d'amnistia presentades per ERC i Junts. Afirmen que, si s'aproven, s'"imposaria una dècada d'impunitat judicial a Catalunya".

ARXIVAT A:
JuntsPSOEAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut