Barcelona

Junqueras: "Mai els independentistes havíem tingut tanta força als ajuntaments"

El líder d'Esquerra Republicana defensa que els resultats globals de les eleccions municipals van ser "extraordinaris" per al moviment independentista

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana celebra aquest dissabte consell nacional. Es tracta del primer després que, el cap de setmana passat, la militància va avalar la nova direcció del partit, encapçalada, de nou, per Oriol Junqueras, com a president, i Marta Rovira, com a secretària general. Aquest procés, engegat amb les votacions de fa una setmana, culminarà en el congrés nacional que Esquerra farà al juliol, en què s'han d'aprovar les línies polítiques i estratègiques del partit per als pròxims quatre anys.

En el seu discurs, Junqueras ha destacat que "el resultat de les eleccions municipals és extraordinari" perquè les forces favorables a la independència "hem crescut": "D'un empat a un 38% hem passat a una diferència que va del 45 al 33% entre les forces a favor del 'sí' i les contràries." En aquest sentit, conclou: "Mai els independentistes havíem tingut tanta força als ajuntaments."

El president del partit ha explicat: "Mai hi havia hagut un resultat tan bo per a les forces que estem compromeses amb la justícia social al nostre país. Per tant, allò que ERC vol representar, amb les dues cares de la mateixa moneda, que són independència i justícia social, ha sortit més reforçat que mai."

Davant d'aquests resultats, el líder d'ERC reelegit assegura: "Això ens prepara per afrontar el 27-S, les eleccions més importants del nostre país."

El president d'Esquerra Republicana també ha afirmat: "El resultat global del 27-S és el que importa, la suma de tots els que volem la llibertat, no pas el resultat d'un partit".

Aquest dissabte també s'engega el procés perquè les diverses assemblees territorials es renovin. La trobada es fa atenent els resultats de les municipals del 24 de maig i també amb la vista posada en les eleccions del 27 de setembre. 

Una de les qüestions que, precisament, ocupen aquests dies Esquerra són els resultats a l'Ajuntament de Barcelona i si el partit tanca fórmules de col·laboració amb Barcelona en Comú. Per ara, el líder republicà no ha negat un acord amb Ada Colau encara que no firmi el full de ruta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut