La primera ministra britànica, Theresa May, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker
Brussel·les

Juncker i May anuncien un acord sobre la primera fase del Brexit

Els tres punts claus de la negociació són la factura que pagarà el Regne Unit en compensació, la frontera amb Irlanda i la situació dels expatriats

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea i el Regne Unit tanquen un acord sobre la primera fase de les negociacions del Brexit després d'unes converses a contrarellotge que han durat tota la matinada.

Jean-Claude Juncker i Theresa May s'han reunit a primera hora d'aquest divendres per mirar de pactar els termes del divorci abans de celebrar una cimera la setmana que ve, que es preveu decisiva.

Els tres punts claus de la negociació són la compensació que haurà de pagar el Regne Unit per la sortida de la UE, la gestió de la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord i els drets dels ciutadans comunitaris expatriats que viuen al Regne Unit.

La primera ministra britànica, Theresa May, s'ha compromès a pagar la factura de la sortida del Regne Unit de la Unió. Una factura que podria pujar prop de 60.000 milions d'euros. Sobre una altra de les qüestions delicades, la frontera amb Irlanda, May s'ha compromès a flexibilitzar els acords per no perjudicar els ciutadans d'un i altre costat.

Jean-Claude Juncker, per la seva banda, recomana passar a la segona fase de les negociacions, que hauran de centrar-se en la relació que s'establirà d'ara endavant entre les dues parts. Juncker considera que s'han fet prou avenços per continuar amb una nova fase de la negociació.

La pròxima reunió serà dijous i divendres de la setmana que ve a Brussel·les en una nova trobada dels líders de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut