Amb el veto parental, els pares han d'autoritzar l'assistència dels fills a xerrades i altres activitats impartides per persones alienes a…
Amb el veto parental, els pares han d'autoritzar els fills a anar a xerrades i altres activitats de persones alienes a l'escola

Joves LGTBI fan una campanya a les xarxes contra el veto parental

Associacions de suport al col·lectiu de Múrcia han recollit més de 150.000 firmes per reclamar que es retiri l'anomenat pin parental

Actualitzat

Amb l'etiqueta #TenemosDerechoASaber, el col·lectiu LGTBI ha defensat a les xarxes la importància de l'educació en diversitat, que permet als menors veure que "no estan sols". És una campanya contra el veto parental, que ha promogut la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB).

 

Els joves han explicat que les coses els haurien anat més bé si haguessin rebut les xerrades que Vox critica. Amb l'impuls d'aquest partit, el govern de Múrcia, amb el PP i Ciutadans, ha aprovat el que ells anomenen "pin parental", una manera de limitar l'accés dels alumnes a determinats continguts i activitats complementàries, si els pares no hi estan d'acord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Múrcia, s'han recollit 154.000 firmes en dues setmanes per demanar que es retiri el veto parental implantat des del setembre. Ho han fet les associacions de suport al col·lectiu LGTBI  ASFAGALEM i No te prives. Ho han fet a través de la plataforma Change.org i han entregat les firmes al Palau de San Esteban, seu de la presidència de la regió de Múrcia.

Consideren que aquest veto contradiu la Constitució i les lleis educatives i atempta contra els drets dels nens, segons diu el text que encapçala les firmes.

"Ningú té dret a educar els seus fills en l'odi cap a la diversitat, en el masclisme, la xenofòbia i en moltes xacres socials que s'intenten combatre a través de l'educació. Les nostres lleis estableixen uns valors comuns per a la convivència que no són objectables."

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut