L'advocat Ben Emmerson
L'advocat Ben Emmerson

Rull, Romeva i Bassa també denuncien el seu empresonament a l'ONU

Emmerson també diu que Puigdemont tornarà a ser president de Catalunya i "ben aviat"

Actualitzat

Els presos independentistes catalans han demanat al grup de detencions arbitràries de l'ONU que es pronunciï amb rapidesa sobre el seu cas, ara que la justícia alemanya ha descartat el delicte de rebel·lió en el procés sobiranista. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja van denunciar el febrer passat la seva situació de presó preventiva a les Nacions Unides, i ara també hi han acudit Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, que també han denunciat el seu empresonament.

Així ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'advocat britànic, expert en drets humans, que els representa, Ben Emmerson.

"Una sol·licitud presentada ahir en el grup de treball sobre detencions arbitràries per Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i també hem escrit als membres individuals del grup de treball tot emfatitzant que no poden tractar aquests casos amb un marc referencial ordinari. Han de ser tractades de manera ràpida."

Emmerson també dona per fet que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya abans de 20 anys. És el mateix pronòstic que ha fet tant l'expresident com un altre dels seus advocats, Gonzalo Boye. Però cap dels tres posa data concreta al retorn ni explica com es farà:

"Estic molt d'acord. Si hagués de fer una aposta posaria tota la carn a la graella perquè l'afirmació de Puigdemont és correcta. Jo crec que Puigdemont tornarà a ser president de Catalunya i ben aviat."

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut