Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya (Foto: EFE)
Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya (Foto: EFE)
Barcelona

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que el principal problema d'ERC és decidir què vol ser

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, creu que el principal problema d'ERC és decidir què vol ser, si un partit que aglutini majories i lideri l'esquerra nacional o bé dirigir-se a una minoria i córrer el risc de quedar en la marginalitat. Carod-Rovira ha plantejat aquests dos camins en una entrevista a l'agència Europa Press, on també ha explicat que en l'època en què ell va liderar el partit va apostar per la primera opció, i això es va traduir, afirma, en bons resultats electorals.

Actualitzat
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha parlat en una entrevista sobre el futur d'Esquerra Republicana. "El principal problema d'ERC -ha assegurat Carod- és decidir què vol ser". Per Carod-Rovira, les opcions són ser un partit que lideri l'esquerra nacional i aglutini majories, o bé convertir-se en un partit que es dirigeixi només a una minoria de l'electorat i assumeixi el risc de quedar-se en la marginalitat. La primera opció, ha dit Carod-Rovira, és la que ell va escollir, cosa que va reportar a ERC els seus millors resultats de la democràcia els anys 2003 i 2006.

Carod desitja que el 28-N ERC obtingui bons resultats però ha apostat per obrir un procés de reflexió si això no passa. El vicepresident ho ha justificat amb l'argument que seria paradoxal que "en el moment de màxim sentiment i consciència independentista" Esquerra fracassés electoralment.

En l'entrevista, Carod també reflexiona sobre altres qüestions i planteja canvis estructurals en els partits, amb una "nova estructura organitzativa més oberta a la societat" per tal de superar l'"autisme" que, a parer seu, tenen els aparells de les formacions polítiques.

Anar al contingut