lledoners suple

El protocol que hauran de seguir Sànchez i Turull per a la vaga de fam a Lledoners

Sànchez i Turull estaran monitoritzats, però amb la mateixa rutina que la resta de presos

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez i Jordi Turull han comunicat aquest dissabte a la direcció de la presó de Lledoners l'inici d'una vaga de fam sense determinar-ne la durada.

Fonts dels serveis penitenciaris han explicat els protocols al voltant d'aquest tipus de protestes.

Els interns que volen fer vaga de fam ho han de comunicar individualment a la direcció de la presó a través d'una instància, on ha de constar si serà vaga de fam i de set o només de fam. Els metges del centre penitenciari controlen l'estat de salut dels interns i, com a mesura extrema, un jutge pot autoritzar l'alimentació forçosa per indicació facultativa. Mantenen el règim de vida del centre i estan obligats a anar al menjador.

 

Notícia relacionda: Sànchez i Turull comencen una vaga de fam a la presó de Lledoners

 

Aquest és protocol que ha fet públic el centre penitenciari de Lledoners confirmant la vaga de fam de Sànchez i Turull.

Els interns que volen fer vaga de fam ho han de comunicar individualment a la direcció del centre penitenciari amb una instància on ha de constar si serà vaga de fam i de set o només vaga de fam.

El protocol mèdic

En cas de vaga de fam, els metges del centre penitenciari controlen l'estat de salut dels interns amb un seguiment de la pressió i el pes i anàlisis de sang, entre d'altres.

Inicialment, els facultatius fan aquests controls cada dos dies, però n'adapten la periodicitat en funció de l'evolució dels pacients.

Si l'estat de salut dels interns requereix un ingrés hospitalari, els Serveis Penitenciaris els traslladen a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa. Com a mesura extrema, un jutge pot autoritzar l'alimentació forçosa --administració de sèrum-- per indicació facultativa.

Règim de vida

Els interns que fan vaga de fam continuen subjectes al règim de vida establert pel centre penitenciari. Per tant, mantenen els horaris i les activitats, igual que l'obligació d'anar al menjador, com la resta de presos.

ARXIVAT A:
Govern empresonatJordi TurullJordi SànchezVaga de famProcés catalàJudici procés
Anar al contingut