Joana Ortega, en una imatge d'arxiu
Ortega assegura que "s'estan fent els deures" amb l'objectiu d'arribar al sostre de dèficit.
Barcelona

Joana Ortega defensa els canvis al PIRMI però es mostra oberta a "corregir-ne" aspectes

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha fet pinya i ha valorat de forma positiva els canvis en el cobrament de la prestació de la renda mínima d'inserció (PIRMI), que han generat queixes i polèmica política en els darrers dies. Ortega, però, ha fet autocrítica i ha admès que alguns aspectes "es podien fer millor" i s'ha mostrat oberta a "corregir-los". Ho ha dit en una visita a les festes de Gràcia de Barcelona i com a presidenta en funcions, ja que aquest dimarts el president Mas ha començat les vacances.

Actualitzat
Després que aquest dimarts el PSC, ERC i ICV han registrat una petició davant del Parlament perquè els consellers Josep Lluís Cleries i Francesc Xavier Mena donin explicacions sobre els canvis en el cobrament del PIRMI, la vicepresidenta Joana Ortega n'ha defensat les modificacions. El canvi en el cobrament de la prestació, que abans es pagava per transferència bancària i ara es fa en xec nominatiu, ha provocat queixes entre els beneficiaris de la prestació i també polèmica política.

Ortega, que des d'aquest dimarts és presidenta en funcions, ha acusat les formacions del govern anterior de ser "excessivament laxos" en la concessió d'aquesta ajuda i ha criticat el que considera una "cultura del subsidi". A més a més, ha retret al president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, les seves crítiques als canvis quan diu que els màxims responsables de les entitats municipalistes de Catalunya n'estaven informats i "van votar a favor" de les modificacions.

La vicepresidenta, però, també ha fet autocrítica: ha assegurat que "segurament les coses es podien fer millor", i s'ha mostrat oberta a canviar alguns aspectes del cobrament de l'ajuda: "Si se n'han de corregir coses, es corregiran".



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut