Barcelona

Els grups d'esquerres acusen CiU de canviar les condicions del PIRMI amb "nocturnitat i traïdoria"

Els canvis en el sistema de cobrament del PIRMI, el pagament de les rendes mínimes d'inserció, continua portant cua. Aquest dimarts, els tres partits del govern anterior de la Generalitat -PSC, ICV i ERC- han registrat una petició perquè Convergència i Unió comparegui davant del Parlament per donar explicacions sobre aquesta modificació i han reclamat a l'executiu d'Artur Mas que recuperi el model anterior.

Actualitzat
El Partit Socialista, Iniciativa i Esquerra Republicana reclamen una explicació sobre el canvi de sistema de cobrament del xec del PIRMI que s'ha fet aquest estiu i que ha desfermat les crítiques en els darrers dies.

Per això, aquest dimarts han registrat una petició davant del Parlament perquè els consellers Josep Lluís Cleries i Francesc Xavier Mena donin explicacions sobre el tema i recuperin el model anterior.

Els tres partits diuen que aquest és un cas d'emergència social i acusen el govern d'haver creat una ombra de frau sobre les prop de 33.000 famílies que reben aquesta prestació.

En aquest sentit, la diputada del PSC Montserrat Capdevila ha acusat l'executiu català d'haver actuat "d'amagat" i amb "nocturnitat i traïdoria", modificant el pagament de les rendes mínimes d'inserció. Capdevila també ha assegurat que tot i que el canvi s'ha "volgut vendre com una lluita contra el frau" és totalment "inadmissible".

Des d'Iniciativa, Dolors Camats ha demanat un replantejament del model i ha remarcat que, malgrat la crisi, "no es pot castigar els més pobres".

Per la seva banda, Anna Simó, d'ERC, ha criticat que la Generalitat retalli aquests tipus d'ajuts mentre que, en canvi, "condona l'impost de successions que afecta aquells que tenen més recursos".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut