JK Rowling publica un conte de fades per capítols a internet
JK Rowling publicarà al novembre el conte de fades distribuït ara per internet (Wikimedia Commons/ S.macken6)

J.K. Rowling publica online "The Ickabog", primer llibre infantil després de Harry Potter

Es llança de forma gratuïta, per capítols, no té res a veure amb Harry Potter i proposa als infants que facin les il·lustracions per quan surti el llibre

Actualitzat

L'autora de la saga de Harry Potter, J.K. Rowling, ha sorprès tothom anunciant en el seu perfil de Twitter que ha publicat un relat nou. En aquest cas, però, no té res a veure amb la història de l'aprenent de mag.

És un conte de fades que només havia llegit als seus fills i ha recuperat del calaix -literalment, el tenia guardat en una capsa a les golfes- per oferir-lo online gratuïtament a tots els nens.

Aquest relat, titulat "The Ickabog", ha vist la llum en ple confinament pel coronavirus. Per ara, n'ha publicat els primers dos capítols:

 

La resta s'aniran publicant en aquesta pàgina web durant set setmanes, i acabaran el 10 de juliol. La narració es publicarà tant en llibre com en format electrònic i audiollibre al novembre, ha explicat Rowling.

L'escriptora defineix "The Ickabog" com una història "sobre la veritat i l'abús de poder". Amb el confinament, va decidir recuperar-la, consultant-ho abans als fills:

"Va arribar el confinament. I és molt dur, sobretot per als nens; per això vaig agafar "The Ickabog" de les golfes, me'l vaig llegir per primer cop en anys, en vaig reescriure uns fragments i el vaig tornar a llegir als meus fills. Em van dir que hi inclogués unes coses que els agradaven quan eren petits, i ara som aquí."

 

 

Es busquen il·lustradors

A més, l'autora convida nens i nenes d'entre 7 i 12 anys a il·lustrar aquest conte tan especial. Rowling anirà penjant idees i suggeriments perquè els més joves deixin anar la seva imaginació.

Les il·lustracions afortunades tindran l'honor de sortir publicades en el seu relat i també de rebre com a premi llibres i contes. De moment, el concurs està obert al Regne Unit, Irlanda, els Estats Units, el Canadà, l'Índia, Austràlia i Nova Zelanda, però l'autora ha dit que "ben aviat" serà possible en altres països.

Els equips editorials decidiran quines il·lustracions premien. Rowling ha demanat que les famílies publiquin els dibuixos a les xarxes socials, amb el "hashtag" #TheIckabog. En el llançament de la iniciativa, ja ha rebut les primeres propostes d'il·lustracions.  

 

Rowling afirma, a més, que destinarà els drets d'autor d'aquest conte que es va inventar fa 10 anys a organitzacions que donen suport als col·lectius més afectats per la Covid-19.

A l'inici del confinament al Regne Unit, l'escriptora britànica va llançar la pàgina web "Harry Potter a casa", una plataforma en anglès amb activitats, articles i curiositats per als seguidors de la saga, que ha venut més de 500 milions de llibres a tot el món.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut