París

Jean-Marie Le Pen: "Espero que la meva filla es casi aviat i perdi el meu cognom"

Després que l'hagin fet fora del Front Nacional, el líder històric del partit ha acusat la seva filla de "traïdora" i de no tenir principis morals

RedaccióActualitzat

El líder històric de l'extrema dreta francesa Jean-Marie Le Pen s'oposa a la possibilitat que la seva filla, Marine Le Pen, l'actual dirigent del Front Nacional, arribi a la presidència de França el 2017. Jean-Marie Le Pen, que ha quedat suspès de militància després de les disputes amb la seva filla, diu que seria escandalós que algú amb els principis morals de Marine presidís el país. En declaracions a l'emissora Europe 1, el veterà líder ultradretà ha arribat a dir: "Espero que la meva filla es casi aviat i perdi el meu cognom."

En aquesta entrevista, Jean-Marie Le Pen no ha estalviat atacs personals contra Marine: "M'avergonyeixo que la presidenta del Front Nacional porti el meu cognom. M'agradaria que el perdés al més aviat possible. Ho pot fer casant-se amb el seu concubí o amb Florian Philippot", en al·lusió a un dels dirigents de la formació amb el qual més s'ha enfrontat. L'acusa de "traïdora" i de ser pitjor que la dreta de la UMP o el Partit Socialista que ara governa perquè, segons diu, aquests adversaris lluiten de cara i Marine Le Pen ho fa d'esquena.

Jean-Marie Le Pen va dirigir el partit fins al 2011, quan Marine va prendre el relleu. Des de llavors, Marine Le Pen s'ha intentat distanciar de la línia neonazi del seu pare, una decisió que li ha permès guanyar molts vots.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut