Jaume Asens deixa la política: no es presentarà com a cap de llista dels comuns el 23J

Aina Vidal ocuparà el seu lloc a les llistes d'En Comú Podem i Sumar per Barcelona al Congrés dels Diputats

RedaccióActualitzat

El líder dels Comuns al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, deixa la primera línia política i no repetirà com a cap de llista dels Comuns al Congrés a les eleccions del 23 de juliol.

Asens ho ha fet públic en una carta publicada a Twitter on diu que s'ha de deixar pas a noves persones després d'haver estat una legislatura a l'Ajuntament i una altra al Congrés.

També assegura que ara el protagonisme ha de ser de les dones. Justament qui ocuparà el primer lloc de la llista dels comuns per Barcelona serà Aina Vidal, de qui Asens diu que és la millor candidata per plantar cara a l'extrema dreta.

Jaume Asens, amb Aina Vidal en una imatge del 2019 (ACN)

També ha remarcat que "ningú és imprescindible" i ha dit que hi ha moments en què "cal saber fer un pas al costat per deixar que altres lideratges prenguin el relleu".

El fins ara líder dels Comuns a Madrid ha recordat que "la política no acaba a les institucions" i ha dit que de la mateixa manera que va començar a moviments socials ara continuarà "la lluita" des d'allà.

A més, en la seva carta de comiat, Asens avala el projecte de Sumar, encapçalat per Yolanda Díaz.

 

També a través de Twitter, diversos dirigents dels Comuns, com la coordinadora Jéssica Albiach, han fet arribar el seu agraïment a Jaume Asens per la feina feta.

 

El Consell Nacional dels comuns es reuneix aquest divendres per ratificar les llistes a les eleccions.

ARXIVAT A:
En comúEleccions Generals 2023 - 23JSumar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut