Cuevillas ha estat diputat de Junts al Parlament i al Congrés (David Zorrakino/Europa Press)

Jaume Alonso-Cuevillas plega com a diputat de Junts: "És una legislatura completament morta"

L'advocat diu que marxa "decebut" amb un Parlament on no veu "possibilitats efectives" d'avançar cap a la independència

RedaccióActualitzat

Jaume Alonso-Cuevillas ha renunciat aquest dimarts a l'escó al Parlament de Catalunya.

A través de la xarxa social X, el fins ara diputat de Junts ha detallat que el despatx d'advocat l'"absorbeix cada dia més", i que "es tracta d'una decisió consensuada amb el president Carles Puigdemont des del passat mes d'octubre que, per diverses raons, no s'ha fet efectiva fins ara".

Cuevillas va ser advocat de Carles Puigdemont i aquest el va convidar a fer el salt a la política. Elegit diputat al Parlament el 2021, va ocupar breument la secretaria segona de la mesa, fins que va deixar-la per discrepàncies amb l'estratègia de desobediència de Junts.

En una entrevista al programa Més324, Cuevillas ha explicat que se sentia "poc útil al Parlament, era la legislatura del 52% però no hi ha ni capacitat de controlar el govern en minoria, és una legislatura que crec que està morta".

En un article publicat a elMón.cat, l'advocat admet que ja no se sent "prou útil formant part d'un Parlament on no veig possibilitats efectives de fer res que ens permeti avançar fermament cap a l'objectiu de la llibertat nacional".

Per això, diu, creu que ha arribat el moment de fer "un pas al costat abandonant la vida parlamentària". Cuevillas no detalla si continuarà amb l'activitat política, però sí que apunta que seguirà "d'una altra manera, sempre a disposició del president Puigdemont", a qui agraeix "infinitament la seva confiança i amistat".

"Confesso que plego una mica decebut de l'arcaic funcionament parlamentari i, especialment, de la falta d'entesa entre els partits, però enormement satisfet de la vivència i aprenentatge que han suposat per a mi aquests darrers quatre anys i escaig, dels quals m'emporto també molt bones amistats", apunta.


"Tots som puigdemontistes"

Els últims mesos, Cuevillas s'ha alineat amb el sector de Junts més pròxim a Laura Borràs, al costat de diputades com Aurora Madaula --que ha denunciat Junts al Parlament per assetjament-- i de Cristina Casol, que ha acabat expulsada del partit després d'una denúncia semblant. 

Al programa Més324, l'advocat no ha negat l'existència de dos sectors al grup, però ho ha deslligat de la decisió que ha pres. "Pots tenir més afinitat amb un o amb un altre", ha dit, però "tots acabem sent puigdemontistes".

Abans de fer el pas al Parlament, l'exdegà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona també va ser representant de Junts al Congrés dels Diputats.

Recupera aquí l'entrevista de Cuevillas al Més324:

 

ARXIVAT A:
JuntsParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut