Madrid

Ja es poden demanar les ajudes de 2.500 euros per fill

Des d'aquest dilluns es pot tramitar la sol·licitud per rebre les ajudes de 2.500 euros per fill promeses per Zapatero. La mesura, que beneficia tots els nadons nascuts des del 3 de juliol, es pot demanar a les oficines de l'Agència Tributària, així com a les pàgines d'internet dels ministeris d'Economia i Hisenda i Treball. A més, s'han posat en marxa dos telèfons gratuïts d'informació.

Actualitzat
L'ajuda de 2.500 euros per fill aprovada pel Consell de Ministres divendres passat es pot demanar des d'aquest dilluns després que s'enviés a les Corts perquè es tramiti de forma urgent. Així, les ajudes a les mares que han tingut un nadó des del passat 3 de juliol es podran començar a rebre a partir del pròxim mes de desembre.

Tal com apareixia al projecte de Zapatero, la norma regularà aquesta nova prestació de pagament únic, amb caràcter retroactiu, per tal que totes les dones que hagin tingut un fill des de les 00.00 hores del 3 de juliol puguin rebre l'ajuda, després que el president del govern va anunciar la mesura durant el Debat de Política General. L'ajuda la podran rebre totes les persones que resideixin de manera legal a Espanya, en el cas dels estrangers, fa almenys 2 anys.

Un cop que entri en vigor la norma, previsiblement, el pròxim mes de novembre, el govern espera que els pagaments comencin a fer-se el mes següent, al desembre, en el cas de les dones que ja hagin estat mares. Amb posterioritat, les ajudes es cobraran també un mes després de la sol·licitud.
Anar al contingut