El líder d'IU, Alberto Garzón, durant el monogràfic sobre els refugiats al Congrés
El líder d'IU, Alberto Garzón, durant el monogràfic sobre els refugiats al Congrés
Madrid

IU es querellarà contra Rajoy per delictes contra la humanitat pels refugiats

Garzón assegura que el govern espanyol ha comès diversos delictes com la denegació d'ajut i tracte inhumà i degradant a aquest col·lectiu per la "deportació i el traspàs forçós"

RedaccióActualitzat
El líder d'IU, Alberto Garzón, ha anunciat que presentaran una querella criminal contra el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i la resta del Consell de Ministres davant del Tribunal Suprem. El motiu: per delictes contra la humanitat per l'acord dels refugiats.

Acabamos de anunciar que mañana presentamos la querella contra Rajoy por delitos de lesa humanidad, por el tratamiento a los refugiados.

— Alberto Garzón (@agarzon) April 6, 2016

Per Esquerra Unida, en subscriure l'acord entre la UE i Turquia sobre els refugiats, el govern espanyol ha comès diversos delictes com la denegació d'ajut i tracte inhumà i degradant a aquest col·lectiu per la "deportació i el traspàs forçós" de la població. Així ho ha assegurat Garzón durant el debat monogràfic al Congrés sobre el pacte europeu en què es va acordar amb Turquia la devolució dels refugiats que passin a territori europeu.

"Demà presentarem una querella per delictes contra la humanitat perquè sembla que no aprenen de l'experiència".

El portaveu del PP a la cambra, Rafael Hernando, ha respost al portaveu d'IU convidant-lo que es querelli contra la resta de líders europeus, entre ells Alexis Tsipras.

Anar al contingut