Itàlia tanca totes les escoles i universitats pel coronavirus fins al 15 de març

El govern recomana no donar-se la mà ni fer-se petons, evitar els llocs concorreguts i mantenir una distància de seguretat d'almenys un metre amb la gent

RedaccióActualitzat

Itàlia, l'epicentre del contagi de coronavirus a Europa, endureix les mesures per evitar els contagis. El govern italià ha decidit tancar les totes les escoles i universitats fins al 15 de març.

Fa més d'una setmana que ja s'havien tancat els centres d'ensenyament, els museus i els espectacles a les regions del Vèneto i la Llombardia, focus de la infecció. Ara, s'ha ampliat la mesura als centres docents de tot el país, un anunci que s'ha fet oficial un cop obtingut el vistiplau del comitè tècnic científic que assessora el govern.

De moment, les autoritats sanitàries s'han confirmat 2.500 contagiats i una vuitantena de morts.

Segons informen les agències italianes, la mesura entrarà en vigor aquest dijous i s'allargarà fins a mitjans de març.

El responsable de malalties infeccioses de l'hospital de Milà, Massimo Galli, diu que, contràriament al que s'esperava, encara no s'ha arribat al pic del virus:

"Tindrem el problema més temps del que ens pensàvem abans de poder dir que la situació està en contenció."

Galli també ha admès que tenen els equips mèdics italians treballant al límit, però "de moment estem resistint".

El govern recomana no donar-se la mà ni fer-se petons, evitar els llocs concorreguts i mantenir una distància de seguretat d'almenys un metre amb la gent. També s'han ajornat una desena de partits de futbol de la sèrie A. 
 

Primer cas de coronavirus a les institucions europees

D'altra banda, s'ha confirmat el primer cas de coronavirus dins de les institucions europees. Es tracta d'un funcionari de l'Agència Europea de Defensa, que té base a Brussel·les i que ha donat positiu després d'una missió a Itàlia, segons ha informat el portaveu de la Comissió Europea.

En les últimes hores s'ha detectat el primer positiu a Polònia, i Alemanya i Rússia han anunciat que deixen d'exportar material mèdic com màscares i guants per fer front al coronavirus. França, per la seva banda, requisarà totes les mascaretes per al personal sanitari i els malalts, i regularà el preu dels gels antisèptics.

A la Xina, on va començar tot, es manté la tendència a la baixa en l'aparició de més casos i a les últimes hores se n'han detectat 119, gairebé tots a la província de Hubei.

En canvi, els contagis pugen a l'Iran, que es consolida com l'epicentre del coronavirus a l'Àsia Central, i gairebé totes les províncies del país en tenen casos. En total hi ha 92 morts i gairebé 3.000 infectats.

Altres països miren d'aturar el virus tancant fronteres. A Israel, els espanyols, francesos, alemanys, austríacs i suïssos només podran entrar al país si tenen un lloc on passar 14 dies tancats, una mesura que fins ara només aplicaven als provinents d'Itàlia i de diversos països asiàtics. Els israelians que tornin d'aquests països també hauran de respectar uns dies d'aïllament domiciliari.

I als Estats Units, segon mort per coronavirus fora de l'Estat de Washington, el primer a Califòrnia, i per això les autoritats d'aquest estat han declarat la situació d'emergència. Es tracta d'una persona gran que tenia patologies prèvies. A més a més, s'hi han confirmat 53 nous contagis. 
En paral·lel, la Cambra de Representants ha aprovat una partida de més de 8.000 milions de dòlars en fons d'emergència per fer front a l'epidèmia. Uns fons que han de servir per desenvolupar una vacuna, donar suport als governs de cada estat i ajudar les empreses afectades. 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut