Pròxim Orient

Israel respon al retorn dels atacs suïcides amb un raid aeri a Gaza

L'endemà de l'atemptat suïcida de la ciutat israeliana d'Elat, l'exèrcit ha respost amb un raid aeri a Gaza. L'atac, que no ha causat víctimes, s'ha dirigit a un túnel pròxim al pas fronterer de Karni. Segons l'exèrcit, l'objectiu era evitar la incursió de milicians palestins a Israel per cometre un altre atemptat imminent.

Actualitzat

L'aviació israeliana ha fet una incursió a la franja de Gaza en resposta a l'atemptat suïcida palestí que dilluns va causar la mort de tres persones en un forn de pa a Elat, un important centre de vacances israelià a la costa del mar Roig.

Un portaveu militar israelià ha explicat que l'atac tenia com a objectiu un túnel que s'havia excavat prop de Karni, el principal pas comercial entre la franja de Gaza i Israel. Segons aquesta font, "els palestins es preparaven per utilitzar-lo per cometre un atemptat" a Israel. Segons les primeres informacions, no hi ha hagut ferits en l'atac.

Es tracta del primer atac aeri israelià a la zona des de la treva declarada el passat 26 de novembre, després de l'increment del llançament de coets per part de les faccions palestines.

Segons l'acord a què es va arribar aleshores, els palestins s'havien compromès a no llançar coets des de la franja cap al sud d'Israel, tot i que ho han fet en diverses ocasions des d'aleshores. Malgrat això, el primer ministre israelià, Ehud Olmert, havia mantingut fins ara una política de contenció.

El nou atemptat suïcida sembla haver-se convertit en el detonant que pot posar fi a la treva amb aquesta resposta israeliana. No obstant això, segons fonts del primer ministre Olmert citades pel diari "Haaretz", l'atac no suposa, per ara, una ruptura de l'alto el foc vigent.

Després de l'atemptat, Olmert ha promès una "lluita sense descans contra els terroristes", i el ministre de Defensa, Amir Peretz, ha advertit que Israel té "la intenció d'adoptar mesures molt dures contra els que van organitzar l'atemptat d'Elat".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut