Israel

Israel mata més de 50 civils en el dia més sagnant des de l'inici de la guerra amb Hezbollah

Almenys 54 civils han mort en les últimes hores al Líban a causa dels bombardejos aeris i navals que l'exèrcit hebreu està duent a terme en el dia més sagnant des que va començar l'atac contra el país dels cedres. Tancs israelians han passat la frontera per la part central del sud del Líban, on tenen lloc intensos combats desiguals entre milicians de Hezbollah i soldats hebreus. Israel ha confirmat la mort de dos soldats israelians en aquesta incursió, on també han mort dos milicians xiïtes. També s'ha bombardejat un búnquer de Hezbollah on hi podria haver els seus líders. Mentrestant, el gabinet de seguretat israelià ha decidit ja continuar sense límit de temps les operacions.

Actualitzat

S'ha confirmat que aquesta jornada està sent la més sagnant des que va començar el conflicte fa vuit dies. L'exèrcit israelià ha bombardejat una quinzena de poblacions, al sud i l'est del país, i ha matat més de 50 libanesos, tots ells civils. La localitat més afectada ha estat Srifa, al sud, on 21 persones han mort en un atac que ha destruït diverses cases. També al sud, a Nabatiya, sis persones més han mort, entre elles una mare i els seus tres fills, quan un míssil els ha destrossat la casa.

Els barris xiïtes de Beirut són ara pràcticament un munt de runa amb una destrucció que només amb vuit dies d'atacs recupera el paisatge desolat dels quinze anys de guerra civil. Només en els bombardejos israelians al Líban ja han mort 280 persones, la majoria civils. A més, les forces israelianes han practicat un raid aeri a la nit contra un búnquer de Hezbollah on suposadament hi hauria amagats els seus líders, entre els quals es trobaria el líder suprem, Hassan Nasrallah. S'hi han llançat 23 tones d'explosius des d'una vintena d'avions, però fonts de Hezbollah asseguren que no hi ha cap líder ferit.

Per la seva banda, Hezbollah ha anunciat que han repel·lit tres incursions israelianes en dues poblacions frontereres, i que han llançat vuit coets en direcció a la ciutat portuària de Haifa. La majoria han caigut sobre el mar i la resta han causat danys materials. Però altres coets Katiuixa llançats per Hezbollah han fet mal, a Natzaret han mort dos nens araboisraelians que eren germans.

Aquest dimecres, per primer cop en aquesta ofensiva, l'exèrcit d'Israel ha atacat el centre de la capital i ha destruït un camió.

A més, l'exèrcit israelià ha entrat per terra al Líban i s'han iniciat combats entre soldats israelians i milicians de Hezbollah a la frontera. Els tancs han passat la frontera per tres punts diferents al sud del país i en aquests moments té lloc un intens intercanvi de projectils. De moment Israel ha confirmat la mort de dos soldats hebreus en aquests combats, mentre que per part de Hezbollah haurien mort dos milicians més.

Amb tot, segons un portaveu de l'exèrcit israelià, les operacions terrestres al Líban són "limitades" i hi ha accions "puntuals" que tenen per objectiu "allunyar l'amenaça de trets de Hezbollah contra en nostre territori". Fonts oficials israelianes afirmen que l'ofensiva ha aconseguit destruir entre el 40 i el 50% de la capacitat militar de Hezbollah.

Però malgrat aquestes afirmacions, el gabinet de seguretat del govern israelià ha afirmat que continuaran, sense límit de temps, l'actual ofensiva militar tant a Gaza com al Líban "fins que l'exèrcit hagi assolit els seus objectius". El gabinet de seguretat ha reiterat que "no hi haurà negociacions per un intercanvi de presoners pels dos soldats segrestats per Hezbollah".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut