Els Mossos han obert una investigació i l'Ajuntament ha activat el protocol contra l'LGTBI-fòbia (OCH)

Investiguen una agressió a una dona trans al metro de Barcelona, gravada pels passatgers

Les imatges mostren cops de puny, puntades de peu, insults i comentaris com "surt d'aquí", "comporta't" o "deixa de fer el ridícul"

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió la nit d'aquest dissabte en un vagó del metro de Barcelona, i per la qual l'Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol contra l'LGTBI-fòbia.

Els fets han pasat cap a les 9 del vespre a la línia L1, a l'alçada de l'estació de plaça de Catalunya. L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha detallat que es tracta d'una agressió a una dona trans.

En un vídeo d'uns 40 segons de durada penjat a les xarxes socials, es veu com un home empenta, dona cops de puny i puntades de peu a la dona mentre la insulta i li fa comentaris com "surt d'aquí", "comporta't" o "deixa de fer el ridícul". Hi ha diversos passatgers del vagó que ho presencien i algun d'ells intenta frenar l'atacant.


En arribar a l'estació, la víctima ha sortit corrents del vagó i se n'ha anat a la sortida que ha trobat més a prop. Al cap d'uns minuts s'ha reprès el servei del metro amb normalitat.

En declaracions a TV3, TMB no parlava inicialment d'una agressió transfòbica, després d'haver recollit diversos testimonis. La companyia assegura que s'ha hagut d'atendre el presumpte agressor.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha condemnat l'agressió i ha comunicat els fets als Mossos. Segons la policia catalana, no hi ha encara cap denúncia concreta, però l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTM) ha obert una investigació per l'agressió.

"Si es pot parlar amb la víctima o amb diversos testimonis, llavors es podrà tipificar com una agressió homòfoba o transfòbica", han precisat fonts policials.

L'Ajuntament de Barcelona ha afirmat que investiga el cas. "Un episodi de violència LGTBI-fòbica que rebutgem i que cal investigar a fons. Activem el protocol amb l'OCH i posem l'Oficina No Discriminació a disposició", ha apuntat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació en funcions, Marc Serra.


"Esperem que es detingui l'agressor"

"Volem expressar la nostra màxima i absoluta condemna davant la violència extrema contra una persona trans al metro", ha assenyalat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez.

"Hem registrat la incidència i l'hem validat, hem parlat amb testimonis i hem traslladat aquesta agressió a TMB i Mossos. I ara estem treballant per donar tot el suport necessari a la víctima", detalla.

"En les properes hores esperem que s'activin tots els protocols, es detingui l'agressor i es doni suport a la persona agredida", ha reblat el president de l'OCH, que es posa a disposició de la persona afectada en els serveis d'acompanyament psicosocial i assessorament jurídic.


Un 15,8% més d'agressions LGTBI-fòbiques aquest 2023

De fet, fa menys d'un mes, l'Observatori contra l'Homofòbia va alertar que han pujat un 15,8% les incidències per LGTI-fòbia a Catalunya durant els primers cinc mesos de l'any, 110 davant les 95 del 2022.

El col·lectiu més afectat ha estat el d'homes homosexuals, amb 65 incidències (el 56% del total), seguit del de les persones transsexuals, amb 28 (24,1%), de les incidències de tipus generalista, amb 14 (12%) --les dirigides al col·lectiu LGTBI en general i no a persones físiques concretes-- i del col·lectiu de dones homosexuals, amb 8 (6,9%). També s'ha registrat una incidència que ha afectat una persona bisexual.

ARXIVAT A:
PolicialLGTBIQ+Mossos d'EsquadraTransport públicMetroTransfòbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut