El càmping Cambrils Park ja està recuperant la normalitat

500 afectats per un brot de gastroenteritis en un càmping de Cambrils

Són treballadors de l'establiment i nens i adults de diferents països que hi feien una estada esportiva

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut investiga l'origen d'un brot de gastroenteritis al càmping Cambrils Park el passat 11 de febrer. El brot hauria afectat 514 persones que pertanyien a 26 grups d'estudiants de diferents nacionalitats, tant nens com adults, provinents d'Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Irlanda, Noruega, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa, Estats Units i Aràbia Saudita. A més, també hauria afectat 18 treballadors del càmping.

En el moment del brot hi havia 824 allotjats a les instal·lacions de Cambrils Park.

Segons fonts del Departament, en tots els casos la simptomatologia és lleu: vòmits, diarrea i malestar, i cap dels afectats ha necessitat atenció hospitalària.

Els primers casos van aparèixer el dia 11 entre el grup de l'Aràbia Saudita i els símptomes van anar desapareixent en un termini de 24-48 hores.


S'investiguen les causes del brot

En detectar aquests casos, el càmping va contactar amb l'Agència Catalana de Salut per iniciar una investigació i trobar el possible origen del brot, a més de determinar quines podien ser les mesures preventives més adients.

Arran de l'avís, es va procedir a recollir mostres d'aigua i femta, tant d'usuaris com de treballadors. També s'han dut a terme les enquestes epidemiològiques pertinents a l'espera de com evolucioni el brot, que, en principi, ja va remetent perquè el ritme d'increment de casos ha perdut velocitat.

Segons fonts del Grup Blasi, propietari de l'establiment turístic, l'origen estaria a la xarxa d'abastiment del càmping.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut