Imatge captada del vídeo fet públic pel PACMA
Imatge captada del vídeo fet públic pel PACMA

Investiguen la mort per asfíxia d'un gos a mans d'un policia local a Mediona

L'agent, investigat per presumpte maltractament, passejava fora de servei amb la seva gossa quan l'altre gos l'hauria atacat

Redacció / AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un home que dissabte hauria matat un gos al mig del carrer a Mediona, a l'Alt Penedès. Segons expliquen alguns testimonis, l'home estava passejant el seu gos al nucli de Sant Elies quan un altre animal va assaltar-los des d'una finca.

El gos es va abraonar contra l'home i el seu animal, moment en què ell va voler immobilitzar-lo. L'home, un agent de la Policia Local de Capellades, a l'Anoia, fora de servei, va demanar reforços als seus companys de cos.

En arribar, van ajudar-lo a retenir el gos atacant i, segons expliquen els testimonis, li van bloquejar la boca i va morir asfixiat. Els Mossos investiguen l'home per un presumpte delicte de maltractament animal.
           
L'Ajuntament de Mediona ha lamentat els fets i ha mostrat la seva "tristesa i total rebuig" per la mort del gos. En un comunicat difós a les xarxes socials, el consistori recorda que el cas és en mans dels Mossos d'Esquadra i es compromet a col·laborar amb la investigació, alhora que demana "cura" amb la informació i les imatges que s'han difós durant les darreres hores.

 

Des de l'Ajuntament de Mediona volem mostrar la nostra tristesa i el nostre total rebuig davant la mort d'un animal al...

Posted by Ajuntament de Mediona on Diumenge, 29 de novembre de 2020

 

"Fets com aquests deixen de manifest el llarg camí que queda en la lluita i la conscienciació col·lectiva en defensa del benestar animal", diu la nota del consistori, que també destaca que "fa temps que vivim situacions difícils vinculades a la cura dels animals: gossos abandonats i maltractats, ús indegut de races potencialment perilloses, colònies de gats descontrolades...".

En declaracions a l'ACN, l'alcalde Juli Silvestre ha condemnat la mort del gos i ha apuntat que el veïnat hauria de "reflexionar" sobre la situació que viuen diversos animals en finques deshabitades.

"Són gossos que no estan lligats i, sovint, són de races potencialment perilloses, que poden provocar una desgràcia."

L'alcade ha dit que la "tragèdia" de dissabte ha estat un fet puntual.

En paral·lel, fonts de l'Ajuntament de Capellades han remarcat que l'home investigat per la mort del gos estava fora de servei en el moment dels fets, i s'han remès a la causa oberta pels Mossos d'Esquadra.

"Ningú volia matar el gos"

El germà de l'investigat, que va ser testimoni dels fets, ha explicat al 324cat que l'animal va atacar el seu germà i, ell, en defensa pròpia, el va immobilitzar. Diu que demanava ajuda "perquè si el deixava anar, l'atacava".

"El propietari del gos va sortir de la casa i el meu germà li va demanar que portés un morrió però va dir que no en tenia", ha explicat.

"Jo vaig demanar alguna cosa per lligar el gos i em van donar cinta americana. Vaig lligar el gos amb l'ajuda de la meva mare i vam poder col·locar-li el morrió de la gossa del meu germà." 

Segons ha explicat, el morrió era petit però "li subjectava la boca tancada".

Assegura que ningú no va asfixiar l'animal. "El morrió li anava petit i l'impedia que pogués obrir la boca. Estava tan nerviós que no podia respirar pel nas".

Aquest testimoni es mostra "esgarrifat" per com s'ha tractat el tema a les xarxes socials i ha explicat que els va saber molt greu la mort de l'animal.

"El meu germà estava plorant, perquè ell s'estima molt els animals. Ningú volia matar el gos."


El mateix testimoni ha explicat que les imatges que s'han difós són del moment en què estaven esperant que arribés personal de la gossera per fer-se càrrec de l'animal. El gos intentava fugir i el van retenir, però assegura que "és fals que l'estigui asfixiant", ha declarat.
 

Denúncia de grups animalistes

El Partit Animalista PACMA, que ha difós les imatges, explica en un comunicat que diverses persones es va posar a sobre del cos de l'animal, lligat per els cames i amb cinta aïllant al morro. "Es tracta d'unes imatges duríssimes i angoixants", assegura. També afirma que diversos testimonis han explicat que el gos "no era perillós i no va actuar en cap moment de forma violenta".

 

Maltrato Perro Mediona - Total from PACMA TV on Vimeo.

 

Els fets han provocat una forta polèmica a les xarxes socials.

 

 

Des de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) han anunciat que es personaran en la causa si la denúncia dels Mossos d'Esquadra s'eleva als jutjats.
 

 

El PACMA ha anunciat que també està preparant una acció judicial contra les persones "responsables de la terrible mort per asfíxia".

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut