El cos de la noia l'han trobat al turó de Santa Catalina, a Gijón (TPA)

Investiguen la mort d'una noia que hauria estat víctima d'assetjament escolar

Hauria deixat una carta, compartida a les xarxes socials, en què denuncia els seus assetjadors

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional investiga la mort d'una noia de 20 anys, el cadàver de la qual va ser localitzat dissabte al matí al turó de Santa Catalina de Gijón, conegut també com l'Atalaya, a tocar del mar i del casc antic d'aquesta ciutat asturiana.

Els bombers i equips de salvament la buscaven per terra i amb una unitat aquàtica perquè divendres la seva família n'havia denunciat la desaparició a la policia local.

La noia havia estat alumna del col·legi La Asunción, un centre catòlic concertat de Gijón, que ha emès un comunicat en què, a més de donar el condol a la família, diu que "la lluita contra l'assetjament escolar està entre els seus principis fonamentals" i que, "per aquest motiu", es posa "a disposició de la família" i, "si fos necessari, de les autoritats".

En paral·lel, a les xarxes socials circulen imatges d'una suposada carta de comiat de la noia en què denuncia haver patit bullying.

Acusa els "estudiants de l'any 2002 del col·legi La Asunción" d'assetjar-la repetidament "fins al punt de no sortir del llit durant anys i de portar-la al suïcidi".


"M'és igual que sigueu fills de famosos, que tingueu 10.000 seguidors a les xarxes o que us victimitzeu", diu més endavant, i afegeix: "Heu ferit moltes persones i ara espero que carregueu amb una mort en la vostra consciència".

Tanca l'escrit amb l'etiqueta #StopBullying en majúscules i un "Fins sempre".

Entre els usuaris que han compartit la carta n'hi ha que ja fan circular els noms dels suposats assetjadors, una noia i un noi. Ell, que ja ha defensat la seva presumpció d'innocència, seria el fill d'Abelardo, exfutbolista i exentrenador de l'Sporting.


Tots dos haurien declarat davant la policia aquest dissabte, segons ha informat al seu compte de Twitter el periodista Manu de Castro.


Astúries obrirà una investigació

El Principat d'Astúries investigarà "amb tota la contundència" les circumstàncies d'aquesta mort. Ho ha anunciat aquest diumenge Adrián Barbón, president del govern asturià, detallant que el procediment serà "encarregar a la inspecció educativa que determini què ha passat".

Adrián Barbón, president del Principat d'Astúries (TPA)

En declaracions als mitjans, ha defensat que "cal reforçar els protocols" i ha demanat "no mirar cap a una altra banda" quan es coneguin casos d'assetjament escolar, i denunciar-los per evitar situacions que poden "desembocar en tragèdia".

"Jo vaig anar al psicòleg de jove", ha confessat Barbón abans de demanar que les persones "no dubtin mai a demanar ajuda".

ARXIVAT A:
PolicialBullyingAssetjament escolar
Anar al contingut